All work and some play

Am niște zile săptămâna asta de-mi vine să-mi smulg părul din cap. Alerg de colo-colo cu diverse treburi și colac peste pupăză m-au prins din urmă și altele nerezolvate. Nu că n-aș adora perioadele de heirupism dar totuși de abia aștept și ceva liniște.

Printre chestiile fun s-a numărat și Lan Party-ul organizat de Academia Cisco sâmbătă seară. Lan Party care a ieșit extrem de ok din punct de vedere al infrastructurii și-al organizării dar la care n-ar fi prins rău și nițel mai multă vizibilitate a Academiei. Un microfon ceva pentru a auzi cele 2-3 vorbe spuse de cei care au avut ceva de spus n-ar fi stricat. Și vizita lui Călin Tatomir, GM al Microsoft România, a trecut destul de neobservată printre participanții la Lan Party. Pe la 1-2 noaptea când mă retrăgeam spre casă obosit comentau 2 la o țigară afară “Ce ma ? A fost și Călin Tatomir ?”

În altă ordine de idei, sper că lumea s-a distrat și că a meritat efortul. Călin Tatomir a jucat câteva meciuri de DotA cu noi, muritorii de rând (deh, juca cu Zeus) și am reușit și să-i caftim echipa binișor de vreo 2 ori.

După joaca de sâmbătă urmează un alt eveniment ceva mai important pentru noi. ACM 2009.Asta înseamnă (după cum povesteam și anul trecut tot cam pe vremea asta) 3 zile de muncă voluntară la întins cabluri, montat ~60 de calculatoare, multiplicat sisteme de operare, configurat switch-uri (cu vlan separat pentru fiecare stație) și supravegheat în timpul concursului. Și având în vedere că fac chestia asta pentru al 5-lea an la rând o să încep iar să comentez vis-a-vis de lipsa de mediatizare a acestui eveniment. Pot să pun pariu că dacă exista în țara asta o babă care să fie violată în fiecare an în luna octombrie, toată presa ar fi amintit acest moment. Dar un concurs internațional de programare nu merită amintit mai ales că se apropie alegerile. Poate de asta nici nu se îngrămădește mai nimeni (în afară de IBM) să sponsorizeze evenimentul.  În 5 ani am asistat la trecerea de la stații IBM cu monitoare IBM și periferice IBM la stații no-name (aduse de Flamingo), monitoare no-name și periferice înjurate sistematic de toți concurenții de 3 ani încoace.

Și deși, după cum spuneam mai sus, toată treaba este voluntară, sunt oarecum mândru de faptul că după 3 zile am satisfacția unui lucru reușit. Valabil cred și pentru colegii mei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *