(Post decalat cu aproximativ 2 săptămâni)

De ceva vreme am rămas fără modemul USB de la Orange. Am avut un Option Icon III cu ceva bube și l-am dus în garanție la Orange. După o săptămână m-au chemat să-mi dea unul “nou”. Încântat de rapiditatea cu care-am rezolvat problema am lăudat încă odată serviciile prompte și de bună calitate ale Orange. Wrong. Modemul schimbat nu funcționa deloc. M-am întors cu el la garanție unde a stat ceva mai mult de data asta. După 2 săptămâni am fost anunțat să vin să-l ridic. De data asta, surpriză. Nu aveau cu ce să-l mai înlocuiască (model identic) așa că urma să aleg un model din cele aflate în magazin. “Aleg” este impropriu spus pentru că mi s-a băgat pe gât Huawei E160, o bășinică mică pe care n-am reușit s-o instalez in Windows 7 final (cel puțin până acum). Având în vedere că E160-ul are caracteristici inferioare modemului cumpărat de mine și că nu mi-au inspirat niciodată încredere driverele huawei am decis să refuz modelul respectiv. Am acceptat orice alt model USB și am zis că sunt dispus să aștept până când vor ajunge pe stoc și celelalte modele (sau altele). Mi s-a returnat valoarea modemului vechi (adică 1€) și am fost trimis la plimbare până când vor apărea modele noi. Asta se întâmpla acum o lună.

Joi am zis să le mai fac o vizită celor de la Orange, de data asta la magazinul de la Universitate. Nu de alta dar am văzut pe site și alte modele de modem USB în afară de E160. Sunt acolo de ceva vreme și nu le-a scos nimeni așa că am zis c-or exista și în magazine pe undeva. Mă preia o fată de acolo și îi explic problema cap-coadă. Mi-o taie scurt zicând că nu au alte modele în afară de Huawei E160. Zic “Ok, dar atunci de ce le mai țineți și în vitrină și pe site ?”. Aia nu e problema ei. Zic iar, “Atunci cum rezolv problema unui modem lipsă în timp ce plătesc abonamentul de date fără probleme în continuare ?” . Nu de alta dar în prețul abonamentului intra și modemul ăla nenorocit. Îmi răspunde că nu au ce să facă dacă nu accept E160. Fir-ar E160-ul să le fie de râs. Ditai compania de telecom și au un singur modem USB la ofertă și ăla de 2 bani. Zic iar, “Bine, atunci aș dori să suspend abonamentul de date până când voi primi un modem funcțional, altul decât E160”. Ah, da, asta se poate. Dar mă costă 4€ lunar (în loc de 10€ cât era abonamentul de date). WTF ? De ce ? N-am reușit să scot nimic de la ei. Dar un singur lucru mi-e clar. Cum se termină perioada de abonament minimă la Orange, cum îi bag în pizda mă-sii și trec nițel și pe la Vodafone. Măcar până când fac și amărâții ăia de la Romtelecom ceva cu acoperirea la nivel național a internetului lor mobil. Mă întreb cum naiba ăia au putut să găsească modem-uri usb civilizate și ăștia nu. Momentan folosesc Huawei-ul E220 al lui Bogdan. Dar nu-mi convine să le plătesc lunar un abonament atâta timp cât serviciile lor în cazul ăsta au fost de tot rahatul.

Următoarea poveste nu este recomandată cardiacilor. Mai ales cardiacilor care lucrează în IT.

Înainte de vizita la Orange am făcut un drum și pe la BCR. Povestea e lungă. Am activat Internet Banking la ei acum 1-2 ani. Am primit un cod de utilizator (pe post de username) și un Token Digipass. Acum câteva luni am aflat că modifică tot sistemul de internet banking și că trebuie să fac o nouă vizită la bancă. Motivele au rămas un mister pentru mine. Nu de alta dar atâta timp cât am semnat niște hârtii cu ei, pot foarte simplu să facă modificările de rigoare (schimb de username, adăugare de date) după ce mă loghez în sistemul lor. La fel, sunt preluat de unul din angajații “de criză”, o fătucă blonduță și nițel amețită. Îi explic de ce am venit la ei și o întreb de ce era necesară vizita asta. Mă caută rapid prin baza de date după nume și nu mă găsește. Îi spun că am avut Internet Banking activ până mai acum câteva luni când au modificat sistemul. Se luminează la față și spune : “Păi de aia, trebuie să vă dăm Token și un username pentru noul sistem”. Îi comunic că am deja un Token și username-ul îl puteam seta și fără să-i văd pe ei la față (după un login în sistemul lor). Am debusolat-o total. “De care Token aveți ?”  Îi spun că am unul identic, excepție făcând sigla BCR veche în locul celei noi. Și alt număr serial.

O las să-și facă treaba și aștept cuminte. Îmi întinde un vraf de foi pe care trebuie să le completez și să le semnez. Pe prima foaie tronează la loc de cinste câmpul “username”. Mă gândesc oarecum încântat că asta ar fi măcar un avantaj pentru că reușesc să scap de username-ul vechi format din 8 cifre. După ce termin de completat datele personale o întreb de username. Cum îl setez ? Nu verifică înainte dacă e disponibil ? Îmi spune că ăla o să-l setăm mai târziu. Îmi mai dă un alt teanc de hârtii (prin care să le dau acordul sau dezacordul referitor la ceea ce au voie să facă cu datele mele personale). Le completez și pe alea. După care îmi dă o hârtie cu noul meu username. Care este un alt cod de 8 cifre absolut similar cu cel vechi. Nu mai rezist și întreb din nou de ce n-au putut să folosească contul vechi pe care să-l mute în sistemul nou dacă tot era identic. Răspunsul de dată asta mă dă efectiv pe spate. “Păăăi, uitați, la contul ăsta trebuie să selectați și o întrebare secretă”.

Mă uit ușor descumpănit la ea. Moment în care îmi întoarce ecranul LCD și mă întreabă suav “Care întrebare secretă o alegeți ?”. Aleg întrebarea (de data asta complet descumpănit). Și vine întrebarea bombă, “Și răspunsul care e ?” Nu mai rezist și-o întreb și eu la fel de suav “Cam ce e secret la întrebarea asta din moment ce discutăm asta în public ?” “Aaah, păi noi nu avem voie să dezvăluim informații legate de clienți.” Îi dau răspunsul. Evident nu înțelege ce-am zis (am încercat să vorbesc mai în șoaptă). Mă roagă să repet. Repet, vorbind ceva mai tare. Tot nu aude. Într-un final ajung să-l spun pe litere. S-a dus dracului orice confidențialitate a datelor.

Când dau să mă ridic și să plec crezând că am scăpat vine și ultima lovitură. O foaie pe care sunt pus să scriu atât întrebarea secretă cât și răspunsul. Citeț. Cu litere mari. Foaie pe care domnișoara o depune cu un gest diafan deasupra teancului de foi completat de mine ceva mai devreme. Pe colțul biroului. S-o vadă oricine. Văzând privirile mele ucigătoare ține să mă liniștească spunându-mi că de fapt cei de la IT au gândit noul sistem care nu era compatibil cu cel vechi și din cauza asta am fost nevoit să revin la bancă. Zău că-n momentul ăla i-aș fi băgat cardul pe gât și aș fi pus-o să-l înghită. Cu tot cu teancul de foi completat ceva mai devreme.