Eram azi într-un autobuz 336, cu căștile pe urechi dar cu mp3 playerul oprit că nu mai aveam baterie și ascultam discuția dintre 2 “tanti” pe la 40 de ani care s-au băgat în bula mea de intimitate (vezi referințe sociologice) deși autobuzul era aproape gol. Mi-a atras atenția, în mod special, întrebarea pe care una din ele i-a pus-o celeilalte. Pentru simplificare le vom numi TA (Tanti A) respectiv TB (Tanti B).

TA:”A mai luat Gigel (nume fictiv pentru că nu mai țin exact minte numele respectivului) ore ?”

Am ciulit urechile pentru că tocmai mă gândeam ce clase de cisco să mai țin semestrul ăsta și a fost haioasă coincidența. Răspunsul și continuarea discuției m-au lămurit însă în privința asta.

TB: “Ei, n-a mai luat că a dat mulți bani data trecută”
TA: “Da’ el de câte ori a picat până acum ?”
TB: “De 5 ori.”
TA: “Vaaai, păi la ce s-a încurcat ?”
TB: “Numai la sală. Dar nu știu de ce că acasă le face tot timpul bine săracu’ ”
TA: “O fi emotiv săracu’ . Să-i luați ceva pentru emoții.”
TB: “Da. Cred c-o să-i iau.”

Dacă nu v-ați lămurit până în momentul ăsta, “îngerașul emotiv” era un tânăr peste 18 care vroia să ia permisul. Nu mi-am putut stăpâni un zâmbet și eram cat p-aci să-i zic “mămicii” că “odrasla” probabil că trișa la greu în testele făcute acasă. Nu de alta dar nimeni nu poate fi atât de prost încât să pice de atâtea ori sala dacă a trecut odată de 2 ori prin testele alea. Fără să vrei și tot prinzi schepsisul chestionarelor respective. Probabil că puștiul copiază rapid 2-3 chestionare după care o taie urgent prin “mol” pe banii lu’ mă-sa. Deh, viitorul țării.