emoții la examene

Eram azi într-un autobuz 336, cu căștile pe urechi dar cu mp3 playerul oprit că nu mai aveam baterie și ascultam discuția dintre 2 “tanti” pe la 40 de ani care s-au băgat în bula mea de intimitate (vezi referințe sociologice) deși autobuzul era aproape gol. Mi-a atras atenția, în mod special, întrebarea pe care una din ele i-a pus-o celeilalte. Pentru simplificare le vom numi TA (Tanti A) respectiv TB (Tanti B).

TA:”A mai luat Gigel (nume fictiv pentru că nu mai țin exact minte numele respectivului) ore ?”

Am ciulit urechile pentru că tocmai mă gândeam ce clase de cisco să mai țin semestrul ăsta și a fost haioasă coincidența. Răspunsul și continuarea discuției m-au lămurit însă în privința asta.

TB: “Ei, n-a mai luat că a dat mulți bani data trecută”
TA: “Da’ el de câte ori a picat până acum ?”
TB: “De 5 ori.”
TA: “Vaaai, păi la ce s-a încurcat ?”
TB: “Numai la sală. Dar nu știu de ce că acasă le face tot timpul bine săracu’ ”
TA: “O fi emotiv săracu’ . Să-i luați ceva pentru emoții.”
TB: “Da. Cred c-o să-i iau.”

Dacă nu v-ați lămurit până în momentul ăsta, “îngerașul emotiv” era un tânăr peste 18 care vroia să ia permisul. Nu mi-am putut stăpâni un zâmbet și eram cat p-aci să-i zic “mămicii” că “odrasla” probabil că trișa la greu în testele făcute acasă. Nu de alta dar nimeni nu poate fi atât de prost încât să pice de atâtea ori sala dacă a trecut odată de 2 ori prin testele alea. Fără să vrei și tot prinzi schepsisul chestionarelor respective. Probabil că puștiul copiază rapid 2-3 chestionare după care o taie urgent prin “mol” pe banii lu’ mă-sa. Deh, viitorul țării.

4 Comments emoții la examene

 1. nexus

  Tanarul de azi care pica sala (dar tot insista) = boul de maine de la ora 17 pe care-l vezi “infasurat” in jurul unui stalp sau al unui copac. ;)

  Reply
 2. required_name

  Heh, io dupa ce am luat prima data sala cu 25 (codu vechi), am zis ca nu mai imi bat capu` si a doua oara n-am mai invatat asa mult (am dat dupa 2 luni de la prima examinare). Drept urmare, am picat cu 21 (codu nou). :D Apoi m-am pus la punct cu schimbarile esentiale din codu nou si am luat iar. Oricum, IMHO, pe langa chestionare cred ca ar fi util sa citesti barem de vreo 2 ori legea si regulamentu` ca nu mi se pare un efort supraomenesc. :)

  Reply
 3. E-nigma

  tanarul de azi = criminalul de maine care omoara oameni pe trecerea de pietoni, cu semaforul verde.. era o colega de fac.. faptul ca a picat asa inseamna ca n-a dat (destula) shpaga?!

  Reply
 4. Marius

  Vai, deci dacă acasă le face pe toate bine şi când ajunge în sală pică, e clar că şi părinţii lui au o vină dacă stau lângă el când le face. Adică e ca aia: “gigel, nu-ţi faci temele, nu ieşi afară cu prietenii”.

  Btw, am şi eu un prieten care a dat de 4 ori şi n-a luat. Nu înţeleg cum de…nici eu nu m-am strofocat prea mult şi l-am luat a doua oara (că prima oară mă grăbisem de zici că cine ştie unde mergeam).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *