Locuri de mâncat

IMG_20150927_134054Nu e o noutate că-s gras. Însă cine mă vede n-ar zice că-s destul de ciufut la mâncare și fac nazuri destul de des. În concediul ăsta am avut ocazia să iau masa în diverse locuri interesante.  Nu vă pun poze, nu-mi place să-mi pozez mâncarea însă o să încerc să vă spun ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut pe unde-am fost.

Începem în ordine cronologică cu Casa Matei. Pensiunea din Berca are un renume în haleală și organizează și festivalul cârnaților de Pleșcoi (chiar, Pleșcoi o fi fost frate cu Băicoi, sunt orașe înfrățite, sau trebuia ca țara noastră să aibă fix două orașe cu terminația asta ? ). N-am mâncat cârnați la ei, am mâncat doar ceea ce se cheamă “Vulcanii Noroioși”. Adică 3 tipuri de carne făcută pe grătar (vită, porc, pui) cu un sos de culoare brun-închisă și așezate într-o formă similară cu cea a unui vulcan (cu o ciupercă deasupra). Cam multă carne însă am apreciat vita pregătită perfect, carnea era fragedă de se topea în gură. Și am mai mâncat niște clătite cu nucă, miere și înghețată bune de te lingeai pe degete.

La Casa Brădet a fost mâncarea bună (niște omlete geniale cu ouă de țară) dar în afară de ciorbe nu pot să spun că m-au dat pe spate. Ce-i drept, am înțeles că bucătarul lor, din Brașov, nu era în zilele respective la pensiune. Eh, mai avem intenția să trecem pe acolo, mai vedem.

În Sibiu am bifat a doua oară Hermania, local recomandat de Crivăț. Am mâncat o pastramă de oaie cu mujdei și mămăliguță bună rău. Servirea promptă la Hermania și prețurile decențele. Data trecută însă am avut o experiență neplăcută după cu mâncarea de la ei așa că am avut rezerve. Acum însă a fost totul bine, mâncarea a ieșit când trebuie, pe gaura care trebuie, singura problemă fiind faptul că puteam omorî lejer câteva zeci de vampiri doar suflând ușor spre ei.

Înainte de a pleca din Sibiu ne-am hotărât să trecem și pe la Benjamin Steakhouse & Bar, alt local recomandat călduros de domnu’ Crivăț. Aici însă am fost profund dezamăgiți. Mai întâi de faptul că a durat vreo 20 de minute până când să ne ia cineva comanda deși locul era aproape gol, încă vreo 30-40 de minute până când să vină comanda și la final, dezamăgirea supremă, burgerul comandat, deși gustos în rest, avea carnea atât de bine făcută încât era de-a dreptul uscată. Ceea ce l-a stricat iremediabil. Nici nu am fost întrebat la început cum doresc carnea însă pentru un loc axat pe preparate din vită am crezut că nici nu se pune problema să fiu nevoit să spun că-l vreau mediu. Ar trebui să fie varianta “default”, să spun ceva doar dacă l-aș fi dorit în sânge sau bine făcut. Păcat, pentru că este un restaurant frumos și are niște chestii interesante în meniu. Cred însă că nu poți tăia o friptură de vită cu cuțitele alea dac-o fac la fel ca burgerul. La final am mai luat o porție de 20 de minute de așteptat până când a venit să ne schimbe banii pentru notă.

Iar ultimul loc de pe listă, însă în mod clar nu cel din urmă, a fost Bistro de l’Arte din Brașov. Deși mă plimb prin Brașov de câțiva ani buni pe la traininguri, recunosc cu rușine că e prima dată când mănânc aici, tot de Crivăț adus. Am mâncat și aici tot un burger iar ăsta de aici a fost pur și simplu demențial de bun. M-a făcut să uit de tentativa aia de burger de la Benjamin și să-mi doresc să revin cât mai curând pe la ei. În plus aici, spre deosebire de Benjamin am fost întrebat cum doresc burgerul și am înțeles că aș fi fost pus pe-o listă neagră ceva dacă aș fi spus “bine făcut” ;). Probabil brașovenii cunosc bine localul dar bucureștenilor cu drumuri pe acolo le recomand să tragă o fugă și să guste din chestiile pe care le au în meniu. Prețurile nu sunt mari iar mâncarea este gustoasă și atmosfera plăcută.

1 Comments Locuri de mâncat

  1. bogdan c.

    Asta cu burgeri “bine-facuti” am mai intalnit-o intr-un local din Berlin: “please, just please don’t order your meat well-done!”.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *