Netcity revisited

Cred că mi-am spus de multe ori părerea referitor la Netcity. Un search pe blog e de ajuns pentru a găsi cele 2-3 posturi în care mă întrebam dacă totuși e o idee bună să îngropăm niște cabluri având în vedere modul în care lucrează mâna de lucru autohtonă cu excavatorul și târnăcopul.

Bun, cam de 2-3 săptămâni am început să văd și chestii mai ciudate. Bucăți întregi de fibră lasate aruncate pe stradă sau atârnând de pomi prin tot Bucureștiul. Trec peste faptul că ar trebui să existe niște amenzi având în vedere faptul că fibra optică nu ar trebui lăsată ruptă în mijlocul străzii să se joace toată lumea cu ea. E totuși periculoasă pentru sănătate dincolo de faptul că strică “aspectul”.

Ce vedeți mai jos sunt pozele făcute la colțul blocului meu. Mă gândesc serios să fac un subdomeniu gen netcity.lazyadmin.ro și să postez poze din tot orașul cu fibrele lăsate la întâmplare prin oraș. Aștept poze pe adresa postată pe blog. Dacă primesc ~10 poze mă apuc de treabă :P.

9 Comments Netcity revisited

 1. Horatiu

  Am făcut și eu câteva poze cu cabluri abandonate sau atârnând haotic. Le caut și ți le trimit. Situația asta a apărut (cred) la finalul marii asfaltări din 2008, când au fost schimbați și stâlpii care susțin liniile electrice de tramvai și troleibuz.

  Reply
 2. Meekuu

  La mine n-au asfaltat nimic in zona și nici n-au schimbat stâlpi. Pur și simplu într-o dimineață am găsit fibra aruncată în mijlocul drumului. Și de-atunci în fiecare dimineață trec cu mașina peste ea. După cum bine se poate vedea din poză, e atârnată de gard, e aruncată jumate-n grădină și jumate pe stradă.

  Reply
 3. Sebastian

  Pai treci prin Grozavesti/Regie, au taiat fibrele de prin toamna si tot acolo sunt… Le pozez zilele astea, daca vrei.

  Reply
 4. Vlad

  Cred ca acele cabluri aruncate pe jos se datoreaza fostelor fibre trase pe stalpi, care au fost abandonate de proprietari (fibre comunitare?) si nu de la netcity

  btw, sunt curios, cu ce e periculoasa pentru sanatate fibra?

  Reply
 5. ipo

  Am inteles ca oamenii de la electrica s-au apucat sa taie la greu cablurile de pe stalpii lor pentru care nu se plateste taxa. O gramada de retele de internet au probleme mari (ma refer la retelele medii si mici).

  Reply
 6. enzo

  Chiria e mare la electrica, iar ei nu sunt prea deschisi la negocieri, solutii de compromis si asa mai departe. E greu de tratat cu ei, majoritatea sunt comunisti stim noi de care. Acu cativa ani in Oradea oamenii de la academia Cisco de aci au vrut sa organizeze un lan party mare dar dupa ce au obtinut tot ce aveau nevoie – spatiu, sponsori pt concursuri, oameni de support etc. electrica a cerut 25-30 milioane pentru 2 zile de asigurat energia electrica, asa ca s-a dus draq tot.
  Sunt si aici cateva locuri cu fibra rupta etc. poate apuc sa le pozez.

  Reply
 7. bogd

  Doar de 2-3 săptămâni? Cred că sunt luni de zile de când m-am trezit plimbându-mă pe stradă și întrebându-mă „ce taifun a trecut pe aici, de toate fibrele-s tăiate?”.

  Inițial am crezut că este pur și simplu „colegialitatea” obișnuită dintre diversele firme (prea subtil? Think „tăiem fibra concurenței” :P ). Dar erau prea multe – trebuia să existe o explicație mai interesantă :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *