Seriale noi

S-au adunat câteva seriale proaspăt apărute care merită văzute. Asta după ce primul episod din sezonul 2 True Detective m-a dezamăgit cumplit (i-aș da peste ochi cu cărțile de mitologie greacă ăluia care-a scos-o pe aia cu “Athena, goddess of love” pe lângă multe alte chestii cretine din episodul ăla).

Bun, hai să începem cu mențiunile. Au apărut 2 seriale SF scoase de Space Canada. Cred că e o foame mare de producții SF de genul ăsta având în vedere că în ultima vreme am văzut numa’ labe triste gen Extant. Mai ai chef din când în când să vezi un serial SF cinstit de genul Stargate / Star Trek / Andromeda că sunt convins că un alt Firefly n-o să mai apară curând. Și astea două, în ciuda bugetului mic, par a fi exact genul ăsta de seriale.

Primul este Dark Matter. Am văzut vreo două episoade și încă n-am prins de la ce i se trage numele și a trebuit să caut pe wikipedia. Am aflat că este facut după un comic. Șase persoane se trezesc pe o navă spațială cu memoria ștearsă și încep să bântuie cu nava prin univers având diverse aventuri. Pare și este destul de simplu.

Al doilea se cheamă Killjoys și este despre un trio de (un soi de) vânători de recompense. Și ăștia bântuie la fel prin univers cu aventurile lor. La prima vedere universul SF din Killjoys pare a avea mai multe de oferit decât cel din Dark Matter. Dar asta rămâne de văzut.

Ambele de văzut doar dacă ți-e foarte, foarte foame de un serial SF simplu de genul ăsta.

Și trecem la cele două seriale care chiar m-au entuziasmat zilele astea. Primul este The Brink, o comedie produsă de HBO în care îi avem pe Jack Black (un mărunt angajat al ambasadei americane din Islamabad) și pe Tim Robbins (care este secretarul de stat al Statelor Unite). Pe Jack Black îl prefer mai mult în Tenacious D decât în filme sau seriale. În schimb Tim Robbins face un rol foarte mișto. Serialul ăsta mai îndulcește nițel faptul că s-a terminat sezonul din Silicon Valley.

Ultimul din lista asta (și primul în topul preferințelor mele) este Mr Robot. A avut deocamdată doar primul episod și aștept cu nerăbdare să-l văd pe al doilea zilele astea. Are potențialul de-a fi un serial foarte mișto. Pare un Fight Club (sau mai curând Project Mayhem) cu un geek antisocial pe post de narator și cu Christian Slater pe post de Tyler Durden. Aduce ușor și a Utopia (un serial pe care dacă nu l-ați văzut vi-l recomand cu plăcere, este despre țigani :P ). Apropos, HBO va face o adaptare după Utopia regizat chiar de David Fincher (asta ca sa închidem într-un cerc frumos toată comparația cu Fight Club). Vă las cu un teaser din Mr. Robot.

5 Comments Seriale noi

  1. Fumat0rul

    Dark Matter si Mr Robot sunt foarte interesante. Deasemenea Jonathan Strange And Mr Norrell. Silicon mi s-a parut penibil, iar The Brink si Killjoys nu au ajuns inca pe lista de filme “inchiriate de la magazinul de inchiriat filme”. ;)

    Reply
  2. d3m0n

    Te mai uiti la Mr Robot ? e pe la ep 6 dar … pe cat de bine incepuse pe atat de mult s-a fasait.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *