Skill test

Astazi le dau studentilor examenul practic final la clasa de CCNA2. Din intamplare mi-a venit o idee oarecum sadica pentru un subiect de skill test.

Pe routerele cisco se face password recovery schimband un registru de configurare din ROM monitor (un soi de boot-are minimala care se poate face doar avand access direct la echipament). Schimband registrul respectiv cu o anumita valoare, router-ul nu mai incarca fisierul de configurare salvat, deci nu va mai avea parole setate. Ei, pe principiul asta, le-am setat eu dinainte registrul de configurare pe niste routere goale si i-am pus sa le configureze cu anumite setari (normale pentru semestrul 2). Smecheria e ca in momentul in care studentii salveaza configuratia si dau reload, router-ul nu va incarca nici un fisier de configurare.

Daca-s isteti o sa-si dea seama si e de ajuns sa schimbe registrul pentru a incarca fisierul de configurare la urmatorul reload. Daca nu… well… ii asteapta un subiect mai greu in partea a doua a testului.

5 Comments Skill test

  1. Meekuu

    nu e an de studii. e semestru cisco.
    rezultatele “e” pozitive. adica au trecut aproximativ toti. mai e unu care repeta examenul final dar cred ca scapa si ala.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *