Nice job

Azi dimineață, contrar credinței mele, m-am trezit pe la ora 6 dimineața ca să ajung la un seminar pentru Cisco SMB Security Solutions. Trec peste coșmarul numit Metrorex la ora 7 dimineața (n-am crezut că o să văd o stație de metrou plina ochi cu oameni de nu aveai loc să arunci un ac și s-o mai auzi și pe o tanti urlând în difuzoare să plece lumea de la marginea peronului) și ajung direct la partea unde intru în blocul unde era sediul firmei.

Am ajuns la ora 8:30 acolo pentru că ne-au recomandat să fim punctuali. Ei au venit la 9:20. Prezentarile au început la 10:20. Înainte de a intra in sala cu prezentarile ne-au dat o cafea. În drum spre cafea am dat peste un exemplu de cablare structurată :
Stăm noi pe la prezentari, ne plictisim la bullshit-ul legat de vânzări și comentam cu celălalt coleg referitor la Mircea Badea si la relația lui strânsă cu mediul IT. Urmează o pauză așa că mă îndrept spre budă să ma piș lăsându-mi telefonul mobil pe masă. Intru în budă și in timp ce urmaream musca din vasul de toaletă mi se pare că aud un ușor zgomot familiar de ventilator în jur. În stânga WC-ului , un duș cu perdeaua trasă (layer 1 security). Trag ușor perdeaua și rămân interzis. O imagine face cât 1000 de cuvinte :
Oamenii țineau rack-ul de echipamente ÎN CADÄ‚. Și peste rack, un switch aruncat așa la mișto. Lângă rack un server. Încă două poze aici :


Mă trezesc din șoc și mă întorc în sala. Când ajung acolo îi spun colegului meu să ia telefonul meu mobil să se ducă în budă și sa vadă ce-i acolo. A venit săracul roșu la față de cât a putut să râdă. Partea mai proastă de abia începea. Urma prezentarea soluțiilor de securitate și noi comentam pe gtalk cum ar fi să te inchizi in budă cu laptop-ul, să te așezi pe WC-u și să te joci nițel cu echipamentele lor de rețea.

E ceva să ai un switch Cisco lângă budă să poți să te sprijini de el cu cotul când citești o carte ceva.

Ah, uitasem să spun că firma respectiva oferă niște cursuri de securitate care costă pe undeva pe la 2500 €. Good job !

8 Comments Nice job

 1. Hacky Maximus

  Trebuie sa ai in vedere ca nu toata lumea are totusi acces la buda lor :D Dupa ce am citit “The art of intrusion” de Kevin Mitnick se pare ca romanii pot sa ia lejer premiul pentru cea mai inedita/tampita amplasare a unui echipament de retea :lol:

  Reply
 2. Meekuu

  Oricine sta la cursuri pe acolo are acces in buda. La naiba… si noi avem echipamentele aruncate intr-un colt dar macar sunt in aceeasi sala cu noi. Le putem supraveghea. Si nu-s in cada unde daca s-a spart o tzeava ceva s-au dus naiba.

  Reply
 3. ABS

  Hai sa nu exageram… echipamentele importante nu-s in cada, ci PE cada, conform pozelor :)
  In cada sunt doar niste cutii de monitoare, alea alea. Deci oameniii chiar au investit (300.000 rol?) in echipament de protectie… placile alea de PAL pe care stau echipamentele!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *