Trafic în București

În ultimile săptămâni m-am plimbat cam peste tot cu mașina (altuia, eu încă n-am și nici nu prea dispun de fonduri pentru a-mi lua o mașină ok). Am cam povestit cum era s-o mierlesc în concediu din cauza dobitocului cu număr de Vâlcea care tăia curbele cu 80+ la oră de parcă era șoseaua lu’ mă-sa. În rest chestiile uzuale cu dobitocii care depășesc câte-o mașină din șirul de câțiva km indiferent dacă vine tiru’ din față și îți taie calea când ți-e lumea mai dragă. Evident că atunci când ajungi pe 2 sensuri se târâie cu 60 pe prima bandă.

Eh, da’ afară mai e cum mai e, în București mă roade una rău de tot. Bucureștiul e full de mașini. O bășină scăpată pe stradă este imediat înecată de gaz de eșapamente. Nervi, claxoane, străzi în reparații. Și multă, multă nesimțire. Chestia pe care-o urăsc cel mai mult este să-i văd pe dobitocii care au șoseaua plină în față, stopul care tocmai pierde culoarea verde sau mai numără 2-3 secunde până trece pe galben sau și mai și este deja trecut pe galben și se aproprie de roșu, și se bagă în intersecție. Nu contează că ăia care tocmai o să aibă verde o să stea ca prostu’ și-o să se uite la tine cum stai în intersecție, vesel nevoie-mare că tu ai fost șmecher și-ai ciupit stopu’ și încă 3 metri de șosea în plus cu hârbu’ tău.

Nu am mașină, da’ mi-aș dori din tot sufletul să-mi iau un hârb pe care să dau de-o ciungă, să-i pun benzină de restul de la 100 RON care mi-au rămas după vânzarea mașinii și să nu feresc pe nimeni în traficul din București. Se bagă idiotul de pe-o stradă laterală în trafic fără să se asigure ? Zbang, portier(a)/(ele) din partea stângă, eventual și-o aripă. Intră tâmpiții în intersecție și eu am verde ? Zbang, partea dreaptă facută praf. M-aș duce după aia cu ei la poliție și-aș face și scandal până le ia carnetul. Aș fi justițiarul circulației auto din București. HârbMan. La intervale regulate aș lăsa hârbu’ la cimitirul auto și-aș lua altul. Deși cre’ c-aș putea să-l peticesc din ce iau de pe asigurările lor.

În altă ordine de idei, săptămâna asta am avut un noroc chior la locurile de parcare în cele mai aglomerate locuri din București. În fața spitalului Floreasca s-a eliberat loc de parcare fix când am ajuns cu mașina acolo, langă Sala Palatului la fel, azi lângă Inter iar am găsit loc de parcare. Mâine tre să duc mașina înapoi proprietarului da’ până atunci am găsit și loc fix în fața scării de la bloc. Mă rog, aici e sectorul 3 și nu e chiar atât de utopică chestia asta…

5 Comments Trafic în București

 1. Iulian

  :) daca nu ma insel, si cred ca nu pt ca tocmai m-a zburat un politai de acolo, pe magheru, langa inter e interzisa parcarea – e doar pt taxiuri. asa ca tocmai ai incalcat una mica :) regula.

  in rest subscriu la tot

  Reply
 2. Meekuu

  Nu am parcat lângă inter pe Magheru ci pe Batistei, în spate la Inter. Fix acolo unde m-a și îndrumat un nenea cu cașchetă.

  Reply
 3. Hacky Maximus

  Vazusem un anunt in ziar:”dau Dacia 1300, inmatriculata, la schimb cu un calculator P4″. Cred c-ar merge si-un Celeron janghinos, ca oricum nu s-ar prinde :D
  Daca tot vrei sa devii justitiar rutier, e bine sa vezi cat costa niste bullbars si un rollcage la second. Nu de alta, dar de obicei, dobitocii au fie Dacii umplute la refuz cu cartofi (ceea ce le face mai rezistente la impact, nota bene), fie SUv-uri sau masini aduse de dincolo, cu airbag si tabla sanatoasa (sau si mai rau: poate dai peste unul cu o ruseasca din epoca de glorie muncitoreasca :lol: ).

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *