ACM is over !

S-a terminat jucaria si anul asta. A fost frumos pana la urma. A castigat una din echipele din Ucraina (ca si anul trecut). Echipa Universitatii din Bucuresti a fost pe locul 2. Politehnica undeva pe 9 sau 8 parca. Slab… slab de tot. Ne-au salvat cei din Universitatea Bucuresti care au avut locul 2 si 4 parca. Noi ? Noi foarte bine….

Aseara am petrecut pana pe la 11 la Restaurantul Terasa Doamnei (prin spate pe la Universitate), unde am remarcat o excelenta pastrama de oaie si un nemaipomenit vin rosu (pe care l-am baut). Azi am muncit pe rupte pana pe la 16 si pe la ora 19 am avut festivitatea de premiere. A avut loc in cantina din Leu (cea din spate). Noi ne-am asezat strategic (fara sa stim) fix langa locul unde tineau fiolele de vin. Am nimerit la masa un vin excelent, Crama Veche – Merlot-Oporto (Odobesti). Am tras incet, incet la masa vreo 6-7 fiole. Dupa ce le-am terminat am dat iama in mesele alaturate pe la cei care nu gustau respectiva licoare. Am plecat cu regrete acasa ca n-am avut mai multe.

Per ansamblu a iesit frumos. N-am avut probleme majore in organizare, treaba a mers ok, in afara catorva probleme cu cei de la Flamingo pe la sfarsitul zilei de azi (cand au venit la jumatate de ora dupa terminarea concursului sa-si ridice calculatoarele) n-am avut mai nimic notabil. Spre uimirea mea, instructorii tineri s-au descurcat chiar ok. Au fost entuziasti si au ajutat (desi nu le-ar strica sa asculte mai mult sfaturile celor mai “batrani” ).

Aseara, la dineu, am avut o discutie foarte fun cu “oficialul” IBM (era de la IBM Germania). I-am spus ca 2 sisteme Flamingo au picat de pe la testarile initiale. Ca anul asta este o mare rusine pentru noi faptul ca nu mai avem un server IBM. A zambit usor amar, a zis ca lumea inca lauda produsele hardware IBM si n-au ce sa faca. Mi-a multumit pentru munca de voluntariat si a fost foarte mirat cand i-am povestit ca am plecat in 3 seri la rand la ora 11 din facultate, dupa ce am venit la 8-9 dimineata. Mai ales cand i-am spus ca mi-a facut placere sa fac chestia asta si ca, in fiecare an, ma simt multumit in momentul in care vad sala plina de concurenti si cand vad ca totul merge cum trebuie. E fun, trebuie sa recunosc.

Ok. Maine promit ca pun niste poze.

4 Comments ACM is over !

 1. ABS

  Apropos de UPB care s-a facut de rusine… nu sunt slabi, doar ca nu prea le pasa, parerea mea. In plus nu e suficient mediatizat.
  Tin minte ca in timpul facultatii nu am prea auzit de aceste concursuri, desi am facut automatica. Si sunt destui care castiga in Romania peste 1000-1500 euro, fara sa fi participat la ACM.
  Ba mai mult, cei dintre noi care au participat la ACM in anii respectivi nu au cine stie ce rezultate notabile. Mai exact, cred ca eu castig mai mult decat ei…

  Reply
 2. Meekuu

  Stiu ca nu e mediatizat. Tocmai asta e si problema. La noi e trecut cu vederea in schimb la ucrainieni e o adevarata manie cu asta.
  Admiram anul asta hanoracele celor din Ucraina. Facute din polar, cu steagul Ucrainei pe brat si cu ACM 2006 pe piept. Noi am dat niste tricouri cu maneca scurta (mdah.. la frigul asta).

  IBM-ul face mult prea putina “galagie” in jurul ACM-ului. Majoritatea studentilor din Automatica si Calculatoare nici n-au auzit de ACM.

  Reply
 3. Meekuu

  Mdap.. mi-a parut rau pentru ei. Desi am auzit de la ei prin timpul concursului ca ar avea si celelalte probleme rezolvate doar ca nu intzeleg de ce n-au dat submit.
  Well… la anul sper sa fie primii.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *