Adults only

Am ieșit un pic din stresul cotidian și am fost un weekend și-o zi pe la o pensiune aflată într-un loc superb dar cu o mică problemă. Din cele trei seri în care vroiam să stăm și noi liniștiți la un pahar de vin, două le-am petrecut în urletele unor copii. Așa că nu a fost de mirare că deja în a doua seară căutam febril pe internet dacă există și pe la noi prin țară pensiuni în care este interzis accesul cu copii. Și da, spoiler alert, există.

Acum nu mă înțelegeți greșit, nu am nimic cu copiii, ba chiar înțeleg faptul că părinții răsuflau și ei ușurați undeva mai departe în timp ce și-au lăsat progeniturile să urle din toți rărunchii în jurul altor bieți nevinovați. E ok să vrei să pleci cu puradeii la munte/mare și să-i lași undeva la grămadă să-și consume energia în timp ce tu te bucuri de compania prietenilor cu care n-ai mai avut de mult timp să vorbești în liniște. Dar zău că nici ceilalți turiști veniți pe acolo nu-s de vină cu ceva.

Prin ultima seară chiar discutam cu managerul pensiunii despre treaba asta și spunea că ar fi toate bune și frumoase dacă părinții n-ar fi ulterior extrem de agresivi atunci când cineva încearcă să-i tragă de mânecă sau să le restricționeze în vreun fel “dreptul” copiilor de a deranja pe alții în societate. Și să te vezi după ce review-uri negative și ce val de ură pe rețelele sociale doar pentru că ai încercat să impui niște limite de bun simț ca toată lumea care-ți este oaspete să se poată bucura de un pic de liniște și pace. Și da, mi-am adus și eu aminte de un mic scandal referitor la Bistro de’l arte din Brașov care-a îndrăznit să nu primească niște copiii într-o seară mai aglomerată.

Mă amuză maxim argumentele hoardelor de părinți supărați, argumente de genul “ce dacă, sunt și ei copii” sau “ce, voi n-ați fost copii”. Pentru că da, astea-s clar argumente valide și pe baza lor urmașii tăi au dreptul de a călca neîngrădiți pe orice urmă de drepturi o au alții. Că nah, doar se știe, dacă nu ai procreat, ești o persoană care nu prea are drepturi în societate.

Apropos, data viitoare cred că-mi iau o goarnă din aia de 120-150 db și când mai am din ăștia pe lângă mine o să sun și eu voios din ea. Să vedem cine poate mai tare.

 

2 Comments Adults only

 1. ABS

  HATER ANTISOCIAL CE EȘTI!!! COPIII SUNT VIITORUL ȚĂRII!!!

  Da, foarte bună ideea cu goarna ???
  Dacă mergi pe la pensiuni din astea adult only, poate faci și vreun review, ca suna interesant.

  Reply
  1. so

   În calitate de părinte, sunt total de acord – pensiuni “adult only” și localuri care au dreptul de a da afară părinții cu copii gălăgioși.
   De cele mai multe ori părințiii ieșiți fără copii au cea mai mare nevoie de ele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *