Birocratie

Am fost zilele trecute sa-mi ridic diploma din Politehnica. N-am ridicat-o cand am terminat facultatea pentru ca mi-au cerut 150 000 si am fost zgarcit. Nici nu-mi folosea in momentul ala foarte mult. Mi-au cerut-o in schimb acum, la noul loc de munca.

Asa ca am luat calea rectoratului in quest-ul pentru ridicarea diplomei. Stiind ca trebuie sa platesc 15 RON m-am oprit, in mod logic, la casierie. Wrong ! Trebuia intai sa ma duc sus la etajul 3 ca sa cer biletel si dupa aia sa vin jos si sa platesc. Ma duc sus la camera 30x. Acolo, coada evident. In timp ce stateam la coada am vazut un anunt sus cum ca trebuie sa aduc si poze si sa fac si fisa de lichidare (revin mai jos cu fisa de lichidare). Speriat (o sa vedeti de ce ), cum ajung in fata o intreb pe tanti daca trebuie sa vin cu fisa de lichidare si poze. La care aia imi raspunde “Vai.. nu ! Ca alea le-ai dat cand ai terminat facultatea. La noi nu e birocratzie !” . No shit ? De aia m-am plimbat de 4 ori de la parter pana la etajul 3. Oh, well, macar acum am cartonul ala care cica ma face mai destept.

Sa revenim la fisa de lichidare. Cine a terminat facultatea in politehnica cred ca a blestemat la fel ca mine. Cine nu, sa bage bine la cap si sa nu calce prin politehnica decat daca n-are ce face. Fisa de lichidare se face la terminarea facultatii sau cand vrei sa-ti retragi dosarul din facultatea respectiva. Ti se da o foaie cu un tabel cu vreo 20-25 de casute. Pe fiecare casuta trebuie sa pui o stampila de la fiecare biblioteca din fiecare facultate a UPB. Plus inca cateva stampilutze de pe la Serviciul Social din Regie si din alte locatii obscure in care n-ai calcat in toata viatza ta de student. In urma cu 7-8 ani sa zicem ca te mai plimbai pe la biblioteci ca sa cauti diverse culegeri de probleme. Mai nou, le rezolva toata seria la comun si se transmit prin yahoo groups. Restul se cauta pe gogule. Nu-i de ajuns ca toata facultatea este o grea incercare pentru psihicul oricarui om sanatos ca vine fisa de lichidare, “boss-ul” de sfarsit de joc. Culmea birocratiei. Am mentionat ca am facut fisa aia de 2 ori pana acum ? Tre sa fi fost tare masochist la varsta aia. Mai stiu eu pe cineva care a dat anul asta la Automatica dupa ce-a terminat Medicina. O sa ma amuz teribil pe tema asta ceva vreme. :D

3 Comments Birocratie

 1. kit

  pai sa ne tii la curent cu evolutia medicinistului de la automatica. pare un caz prea interesant ca sa ramana nedezbatut!
  si foaia aia de lichidare – e peste tot la fel, nu numa-n UPB
  so, don-t take it personally!

  Reply
 2. ABS

  Mda, imi aduc aminte de foaie… frumoase vremuri, cand nu stateam la munca pana la 2 dimineata si imi permiteam sa umblu dupa semnaturi :)

  Reply
 3. Meekuu

  “medicinistul” este si unul dintre cei mai vechi instructori cisco din academie.
  Si trust me, foaia de lichidare din UPB e cea mai criminala. Trebuie sa ajungi si in Polizu si in Regie si cam prin toate corpurile de cladire din campus. Mai mult, trebuie facute intr-o anumita ordine.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *