Ca tot n-aveam nimic mai bun de facut într-o zi ca asta m-am apucat sa caut informații referitoare la activitatea profesionala a membrilor din cele 2 comisii care-au cercetat cazul de plagiat (nici nu ma obosesc sa pun “presupus” înainte) a lui Victor Ponta.

Nu m-am apucat sa compar CV-urile lor (deh, știm și noi cum se înfloresc CV-urile și cât de relevante sunt) ci pur și simplu activitatea profesionala sub forma lucrarilor scrise/citate. Pentru asta am folosit 2 surse (deja sunt deasupra celor de la Antene cu 2 surse peste ).

Prima din ele este aplicația “Harzing’s Publish or Perish” disponibila gratuit aici – http://www.harzing.com/pop.htm. Am folosit-o pentru a cauta numele membrilor (am stat și-am și sapat prin lista de lucrari gasite și-am deselectat lucrarile care nu aparțineau domeniului sau nu conțineau exact numele autorului ).

A doua sursa a fost “Microsoft Academic Research“. Unde la fel, am cautat în funcție de domeniul de activitate a fiecaruia.

Rezultatele obținute au fost puse în câte-un fișier PDF (câte unul pentru fiecare comisie). Eu zic ca rezultatul este destul de concludent. De parca nu ne-am fi așteptat la asta în condițiile în care Comisia care tocmai l-a spalat pe Ponta și-a schimbat de curând toți membrii.

Prin urmare aveți :

CNATDCU

Consiliul National de Etica ( LOL )