Treceam azi pe lânga un afiș mare cât o zi de post cu “Votez DA pentru ca mi-a furat salariul”. Și ma gândeam ca-i a naibii de ironica situația. Pentru ca afișul respectiv se afla într-o intersecție deservita de un grup bine organizat de minoritari, mai toți beneficiari ai asistenței sociale. Deși-s buni de munca și n-au probleme în a sta în picioare zi lumina daca-i vorba de cerșit sau furat. Asta în timp ce eu, de bine de rau, am muncit și muncesc în continuare pe un salariu decent. Întotdeauna se poate și mai bine dar în ultimii ani n-am simțit ca cineva ma trage în jos (cu excepția burții proprii).

Mi se cam rupe în general de politica. Vreau sa muncesc civilizat la mine-n țara, sa-mi pot face un concediu decent, sa n-am creșteri bruște de curs valutar, sa încep sa vad încet încet cum lucruri extraordinare devin lucruri normale, sa nu ma mai întreb cum un partid cu ~2-3% ajunge sa dicteze și cum un mafiot burtos se simte ca acasa în parlament, sa nu mai vad oamenii votând pentru 50-100 de lei fluturați prin fața ochilor sau pentru promisiuni de menținere a unui status quo greșit din principiu (motivul principal pentru care Vanghelie câștiga în sectorul 5 fara drept de apel deși sectorul ala poate fi lejer considerat lumea a 3-a).

O cunoștința de-a mea are o expresie care a început sa-mi placa. “A fute meciul”. În sensul de a strica ploile cuiva. Ei bine, cât timp voi mai avea posibilitatea de a-mi exercita dreptul de vot și cât timp voi fi pus în postura de-a alege între 2 rele voi vota ÎNTOTDEAUNA cu cei care vor fute meciul echipei care-i acum la putere. De ce ? Pentru ca meciul lor a continuat sa se joace cu mici schimbari de reguli sau de personaje din ’90 încoace. Și de fiecare data când îi vad disperați înseamna ca cineva le cam fute meciul…

E un criteriu simplu. I-am vazut pe ai mei timp de 20 de ani încercând sa scape de condiția de “generație de sacrificiu” și n-au reușit decât sa predea ștafeta celor care astazi au în jur de 30 de ani. Și în lumina ultimelor evenimente nu pot decât sa ma bucur ca n-am copii. Dac-aș fi avut aș fi fugit instant.