Concediu

Pentru că se apropie cu pași repezi (repezi pe naiba…) concediul din mijlocul lui septembrie m-am gândit să cer câteva sfaturi referitor la ruta aleasă. Ne-am propus să mergem în Muntenegru într-una din localitățile situate în golful Kotor. Traseul stabilit (am făcut deja și rezervările pentru cazare pe drum așa că e cam bătut în cuie) ar fi București – Drobeta Turnu Severin – Belgrad – Uzice – Kotor. Cu o noapte de dormit pe lângă Belgrad. Ar fi două bucăți, una de vreo 600km și a doua doar de vreo 500 dar pe traseu mult mai greu. S-a mai plimbat cineva pe acolo ? Cum e drumul, sunt do-able cele 2 bucăți în ~12-14 ore de condus ?

În rest sper ca micul nostru Polo să-și facă treaba cum și-a făcut-o și până acu’.

7 Comments Concediu

 1. annoyedbiker

  da, este ok si se poate face. totul e sa nu stai prea mult la lucrarile care se fac in serbia aproape de granitia cu muntenegru si unde se circula cu semafoare, eu anul trecut am trecut relativ usor dar alticineva care tocmai a plecat duminica pierdut destul de mult timp acolo (>3 ore). poti alege eventual ca de la uzice sa mergi spre bosnia si apoi spre muntenegru (adica pe E761 si E762). Iar in Muntenegru iti recomand sa vezi perast neaparat.

  Reply
 2. annoyedbiker

  si inca o recomadare: du-te si in fosta capitala rijeka crnojevica si mananca la restaurantul Stari Most, au cea mai buna stiuca afumata :) iar de acolo mergi mai departe pana la Virpazar, pe malul lacului Skadar. drumul e putin cam ingust dar asfalt iar peisajul face tot.

  Reply
 3. Meekuu

  :) Mulțumesc, exact genul ăsta de recomandări așteptam. Am ales Muntenegru pentru că părea o destinație interesantă și destul de necunoscută/neumblată pe la noi. Prefer locuri de genul ăsta decât să mă duc la mare în Grecia sau în Bulgaria.

  Reply
 4. nexus

  Nu am ajuns pe acolo, dar: (1) vezi si Via Michelin ce recomanda (ca orientare in mare) si (2) sa ai hartile cat mai noi pentru GPS. Partea a doua e valabila si pentru Romania. :))

  Reply
 5. annoyedbiker

  un mic update: se pare ca nu mai sunt cozi/lucrari mari la granita serbia-muntenegru de la Bijelo Polje, asa ca poti folo linistiti ruta aia la dus. alte recomandari: drumul kotor-cetinje, varianta care trece prin munti prin parcul national lovcen, acolo mai e si un mausoleu de unde ai o vedere faina. plimbare cu barca pe lacul skadar, de la Virpazar; vizitat manastirea ostrog.
  iar la intoarcere poti sa vii pe ruta dubrovnik-mostar-sarajevo-belgrad.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *