Conjuratia imbecililor¹

Azi cred ca am fost blestemat de cineva. Altfel nu pot sa-mi explic de ce-am dat cu ochii de atati idioti. Cel putin acum, cand m-am intors spre casa, au fost unii dupa altii.

Ma urc in 313 la Budapesta si dau cu ochii de primii. Un “stol” de comunitari asculta manele folosind telefoanele mobile din dotare. Evident, fiecare cu maneaua lui preferata, urland si injurand. Momentul culminant a fost o flegma pe usa autobuzului. (Pentru cine nu stie, pe linia 313 sunt puse autobuzele noi, Mercedes.) Dupa asta am avut o pauza de relaxare in 104 care era gol complet. In 61 in schimb alti cretini. Vreo 4 “baeti” cu maieuri mulate, gelati si cu priviri “inteligente” plus inca unu de-un metru si-un scuipat da’ plin de muschi pe el. Tot cu telefoanele in brate ascultand ceva hip-hop de data asta. N-am mai rezistat si am dat la maxim mp3 playerul. I-am vazut in schimb cum isi dadeau coate, comentau si radeau de orice gagica care urca in troleibuz sau care trecea pe langa. Cand am coborat deja ma gandeam la metode de-al bate rapid pe unul din asta in asa fel incat sa nu se mai scoale de pe jos prea curand si sa le taie pofta celorlalti sa incerce ceva. Sa-mi fie rusine ca m-am lasat de mers pe la sala in urma cu 6 ani… Sau nu.

Pe principiul “orice nenorocire nu vine de una singura ci vin cate 3, iar a 4-a nu e de fapt a 4-a ci e prima din alt grup de cate 3” … in piata la Gorjului am dat peste altii. In fata unui magazin erau stranse vreo 4 persoane care radeau cu lacrimi la imbecilitatea aia numita “Jocurile de la Saint-Tropez” cu Dan Negru. Evident, radeau de aia luati in coarne de taur.

Si tocmai cand credeam c-am scapat, fix in fata blocului, 3 pusti cu telefonul mobil in mana ascultau Parazitii. Ce boombox frate… Telefoanele mobile au spart piata in domeniul asta. Da.. stiu… nu ies la socoteala… asta ar fi a 4-a nenorocire. Au mai fost cateva azi dar astea au fost cele mai marcante.

Inspirat de “Ciuma alba – Frank Herbert” m-am gandit ca ar putea cineva sa gaseasca un virus care sa-i afecteze doar pe cei cu capacitati intelectuale reduse. Well ? Somebody ? Anybody ?

1Conjuratia imbecililor – roman scris de J.K. Toole

2 Comments Conjuratia imbecililor¹

 1. Ch3m1kal

  Exista deja ceva de genul, se numeste “selectie naturala”. Din pacate dureaza ceva pana isi face efectul. :)

  Reply
 2. Manolache Nicolae

  Omule esti super,ce sa zic, esti pe aceasi lungime de unda cu mine(si sunt convins cu multi altii)vizavi de imbecilii care abunda peste tot..
  Din pacate noi nu putem forma “grupuri”, ca ei, prin care sa putem lua “atitudine” fata de mirlaniile lor, pentru ca noi avem serviciu si familii de care mai trebuie sa avem grija.
  Dar n-ar strica sa ne facem ceva timp…
  Si daca ar fi nevoie m-as apuca din nou de sala…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *