M-am luat ieri la harță pe blogul lui Piticu’ cu un nene. Nene care a fost extrem de contrariat vis-a-vis de remarca mea cu “bunuță puștoaica” după ce-am văzut noua reclamă socială (cea cu metroul) legată de educația corectă a copiilor. Nu dau link (n-am chef de pingback și să mă trezesc cu el p’aci) dar sper că vă descurcați și singuri să găsiți postul lui Piticu.

Am fost făcut de la obsedat sexual la țăran, bolnav psihic. Ce n-a înțeles nenea respectiv au înțeles alții mai cu cap. Remarca mea nu însemna că atunci când văd o puștoaică pe stradă mă reped în ea și-o duc în tufe s-o violez. Ci comentat tocmai modul în care au ajuns puștoaicele de vârsta respectivei să vadă relațiile și sexul în general. Iar aici nu trebuie decât să deschizi nițel ochii când treci pe lângă prima școală generală sau liceu. La 14-15 ani fetele deja arată de 17-18 și umbla cu dezinvoltură prin baruri. Ce știu ele să facă nu le puteam convinge pe colegele mele de liceu să facă nici după grămezi de prăjituri și sucuri la cofetării.

Și aici nu e vorba de faptul că aș fi obsedat sexual. Nu sunt. Poate un pic invidios pe puștimea de azi care are parte de-o viață sexuală pe care noi la vârsta lor o aveam doar cu reviste nemțești și multă imaginație. Televizor, internet, societate, toate contribuie la modul în care își trăiește puștimea de azi copilăria.

Părinții n-o să aibă timp să-și educe copiii fără televizoare atâta timp cât se chinuie să-i țină într-o școală și muncesc pentru ei. Părinții celor care au azi 14-15 ani sunt deja blazați și copleșiți de probleme. Și într-adevăr, generația din care fac parte copiii lor o să fie una care nu promite prea multe. Dar cred că deja ne-am obișnuit…