Despre filme

Constat că e util și Google Plus la ceva. Mai acum o săptămână cineva din lista mea de prieteni de pe acolo a share-uit un video de pe un canal de Youtube numit “Every frame a painting“. Și de atunci mă tot uit pe canalul respectiv de youtube și nu mă mai satur. (Apropos, dacă citește respectivul prieten pe aici îl rog să dea un semn ca să-i pot da creditul binemeritat, că am încercat să caut să văd cine era și nu am mai găsit).

De la Akira Kurosawa, la Edgar Wright și Jackie Chan, autorul respectivului canal explică excelent ce-i face deosebiți ca artiști ai cinematografiei. Și realizezi de ce super-producțiile americane sug atât de rău.

Vă las cu filmulețul despre Edgar Wright că tot e unul din preferații mei :

6 Comments Despre filme

  1. Radu

   Da, și eu tot la rpetre țineam minte că l-am văzut da’ la o trecere rapidă azi în revistă a feed-ului lui fix înainte de-a scrie asta nu l-am mai văzut. Și-am zis să nu greșesc și să mă înjure sursa adevărată :D.

  2. rpetre

   Posibil de la mine, am dat linkul cu Jackie Chan prin ianuarie si cu Kurosawa prin aprilie. Dar vorba lui Bruce Lee, nu degetul care arata luna e cel important :)

   Also, sorry for the late reply, dau pe-aici doar din an in pasti.

 1. Tudor

  Iti recomand seria Renegade Cut de la Leon Thomas. La fel, analize meticuloase ale procedeelor de filmare, scenariu etc. Desi site-ul respectiv ii are ca vedete principale pe Doug Walker si seria lui satirica Nostalgiacritic, sunt ocazii dese in care eu astept cu nerabdare o analiza meticuloasa a lui Leon Thomas in dauna uneia satirice :D

  http://channelawesome.com/rc-the-seven-hundred-samurai/

  http://channelawesome.com/renegade-cut-nightcrawler/

  http://channelawesome.com/rc-four-lions/

  http://channelawesome.com/rc-red-dead-yellow-mellow/

  Vizionare placuta ;)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *