Lingău notoriu

hole-in-oneÎn urmă cu mai bine de douăzeci de ani, imediat după revoluție, împreună cu gașca de pe lânga blocul în care locuiam îl învățam pe Hasim/Halim (am uitat numele exact), fiul unui sirian venit cu bișnițuri prin România, cum să le zică fetelor pe stradă “ești frumoasă”. Hasim se ducea țanțoș nevoie mare și spunea pe o română stricată exact cum îl învățasem noi, “Belești pula !”.

Atât ne ducea pe noi mintea de golani de școala generală, proaspăt intrați în ciclul gimnazial și eram tare mândri de noi. Cam la fel de mândru presupun c-a fost și Gâdea atunci când, avându-l invitat în platou pe fiul lui Julio Iglesias, pe numele lui mic tot Julio da’ junior, l-a “dresat” să zică “Jos Băsescu”.

Problema principală este că între gluma făcută de noi și cea făcută de Gâdea sunt câteva mici diferențe esențiale. În primul rând eu unul am suspectat încă de pe atunci că Hasim știa ce-i aia “pula” și făcea treaba aia doar pentru a se integra în grupul nostru mai repede pentru că ne vedea că ne spargem de râs atunci când îl auzim.  Julio jr. în schimb n-a avut habar ce zice, pur și simplu nu și-a imaginat nivelul atât de jos la care se poate coborî o televiziune de căcat din România și a avut impresia că își salută fanii/telespectatorii. Nu că transmite un mesaj.

În al doilea rând Hasim era un puțoi de-o vârstă cu noi, singura diferență fiind că are un tată arăbete și că nu prea vorbea limba română. Nu era vreo celebritate pe care s-o afecteze faptul că “agresează” puștoaice pe stradă cu o replică cretină. Și taică-su nu era nici el vreo vedetă care să posteze pe pagina lui oficială de Facebook un mesaj prin care explică faptul că fii-său a fost indus în eroare de-o glumă proastă și să își ceară scuze fanilor.

În al treilea rând și noi eram niște puțoi de școala generală, de-o vârstă cu Hasim, fără prea multă minte și discernământ.  Dar Gâdea se dă drept jurnalist al unei importante televiziuni din România. Este producător, realizator și director al unei televiziuni majore din România și ai putea crede că măcar atunci când are în față oameni din afara mocirlei politice din România este capabil să-și facă minimul de treabă fără să intre în penibil. Se pare că nu este cazul.

Mă întreb oare ce părere au celebrii noștri cantautori (că măcar în aceeași tagmă ar trebui să funcționeze un minim de respect reciproc ) Nicu Alifantis și Tudor Gheorghe de fapta domnului Gâdea având în vedere că nu a trecut atât de mult timp de la momentul în care cei doi erau alături trup și suflet de Antena 3 și de “oamenii ei frumoşi, puternici şi curajoşi!

Oamenii ăștia frumoși sunt niște lingăi notorii și niște labagii retardați cărora le curg balele pe la colțuri și se duc să-și cumpere premii de televiziune de prin alte părți că deh, “they’re special”.

 

2 Comments Lingău notoriu

  1. Grig

    Iată de ce CNA-ul ar trebui desfințat și reinventat. Acum cei din CNA încasează niște bani aiurea, mă refer la salarii!

    Reply
  2. gab

    Tudor Gheorghe este un artist excelent, dar ca persoana lasă de dorit, s-au zis și scris multe lucruri urate despre cum se comporta și cum își plătește colegii cu care susține turneele, de aceea nici nu sunt surprins de propaganda făcută de el atât pentru antena 3 cat și pentru PSD.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *