Se da un proiect de facut. Sa zicem un site.

Un programator bun ar proceda cam asa. La inceput ia toate caracteristicile dorite ale site-ului si se intereseaza de platforma pe care va rula site-ul. PHP5, mySQL5, Apache2, Linux. Instaleaza frumos acasa toate astea si se apuca de lucru. Pe parcurs, testeaza periodic aplicatia pe serverul unde va rula. Eventual se va mai asigura ca a implementat corect toate caracteristicile dorite, cerand opinia altora.

Un programator prost a facut asa. S-a facut ca noteaza toate caracteristicile dorite ale site-ului. A instalat acasa PHP4, mySQL4, Apache1.3 pe un Windows. La sfarsit a adus aplicatia si a cerut sa-i fie urcata pe server. Dupa ce se observa cu ochiul liber ca nu exista toate caractersticile dorite mai apar si multe bug-uri. Programatorul spune :

“Pai da. Dar eu am folosit PHP4, mySQL4, Apache1.3 si Windows. Instalati astea pe server si o sa mearga fara bug-uri”

De obicei, in momentul asta, aveam un sef care-i dadea un sut in cur si-l punea sa rezolve problema folsind PHP5, mySQL5, Apache2 si Linux. Dar ceva s-a intamplat. Cred ca peste sef au dat extraterestrii si i-au mancat jumatate din creier pentru ca altfel nu-mi explic de ce i-a raspuns :

“Da. imediat. Numai sa dau un telefon adminului si se rezolva.”