Fabula contemporana

Se da un proiect de facut. Sa zicem un site.

Un programator bun ar proceda cam asa. La inceput ia toate caracteristicile dorite ale site-ului si se intereseaza de platforma pe care va rula site-ul. PHP5, mySQL5, Apache2, Linux. Instaleaza frumos acasa toate astea si se apuca de lucru. Pe parcurs, testeaza periodic aplicatia pe serverul unde va rula. Eventual se va mai asigura ca a implementat corect toate caracteristicile dorite, cerand opinia altora.

Un programator prost a facut asa. S-a facut ca noteaza toate caracteristicile dorite ale site-ului. A instalat acasa PHP4, mySQL4, Apache1.3 pe un Windows. La sfarsit a adus aplicatia si a cerut sa-i fie urcata pe server. Dupa ce se observa cu ochiul liber ca nu exista toate caractersticile dorite mai apar si multe bug-uri. Programatorul spune :

“Pai da. Dar eu am folosit PHP4, mySQL4, Apache1.3 si Windows. Instalati astea pe server si o sa mearga fara bug-uri”

De obicei, in momentul asta, aveam un sef care-i dadea un sut in cur si-l punea sa rezolve problema folsind PHP5, mySQL5, Apache2 si Linux. Dar ceva s-a intamplat. Cred ca peste sef au dat extraterestrii si i-au mancat jumatate din creier pentru ca altfel nu-mi explic de ce i-a raspuns :

“Da. imediat. Numai sa dau un telefon adminului si se rezolva.”

3 Comments Fabula contemporana

 1. Hacky Maximus

  Asta imi aminteste de o intamplare hazlie, petrecuta saptamana trecuta la mine la liceu…
  La ora de informatica, ni se dau ca de obicei probleme tampite pe care trebuie sa le rezolvam in c++. Un coleg care pana acum invatase pe de rost o gramada de algoritmi & stuff si ne fura noua notele de 10 rezolva problema, dar cand sa-i dea compile, ii apar o gramada de erori. Cum statea langa mine, mi-am intins gatul si am observat ca folosea Borland Pascal, in loc de Borland C. Nu i-am zis nimic, dar am ras destul atunci cand profesorul i-a explicat cum sta treaba :D Partea si mai distractiva e ca tipul rezolvase corect problema, doar ca s-a incurcat in compilatoare (deh, la un folder ii zice BP si al altul BC, iar compilatoarele arata in mare parte la fel) . :P

  Reply
 2. E-nigma

  let me guess: nu poti nici sa-i dai tu shutul cuvenit individului?
  naiba, pt prostia lui poti avea probleme cu alte aplicatii care ruleaza acolo si cu securitatea sistemului.. dc vrea neaparat sa dezv pe Windoze, sa-si puna AppServ cu PHP5&MySQL5&Apache2 acasa… oricum exista mici difer intre PHPul de Win si cel de Lin.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *