Finețea românească

Azi am avut o treabă pe la o firmă de logistică/curierat/transport. Cât timp așteptam să-mi aducă pachetele am avut prilejul să admir grija și profesionalismul exemplar al celor care lucrează într-o astfel de firmă.

Mutau paleți cu diverse echipamente electronice prin interiorul unei hale mari. Ori cu un electrostivuitor ori cu niște jucarii mai mici conduse de niște băieți tineri care stăteau în picioare pe o platformă în spatele aparatului. Primul șoc a venit în momentul în care, o astfel de jucărie condusă de un puști mai nervos, a reușit să spargă o cutie de lemn pe care scria “Fragile”.

După care i-am admirat pe alți doi băieți care se întreceau în a muta niște paleți cu unități de aer condiționat. Paleții erau trântiți și împinși în pereti.

Cireașa de pe tort sau mai bine zis bomboana de pe colivă a reprezentat-o momentul în care au reușit să scape un palet de la o înălțime destul de măricică pentru ceea ce-ar fi trebuit să fie în interior (cam 1 – 1,3 metri). Paletul s-a răsturnat pe-o parte. L-au luat, l-au răsturnat la loc și l-au stivuit bine-merci unde trebuia. Nu păreau foarte afectați. Probabil se întâmplă zilnic.

În orice caz acum îmi explic modul în care unul din routerele Cisco din Academie are un colț îndoit. Și tabla e destul de dură. Iar cutia are protecție destul de ok.

Brrrr….

4 Comments Finețea românească

  1. Liviu

    Asta se intampla cam in tote depozitele cu chestii fragile. eu mi-am promis ca nu o sa mai cumpar nimic de la un anume grup de firme stiind cum se manipuleaza produsele fragile in depozitul lor (eu lucrand o perioada pentru ei) …

    Reply
  2. Actzipild

    Eu cred ca umbla uneori si in pachete. Mi-a ajuns un sistem desfacut. Si nu avea cum sa se desfaca singur, carcasa avand un buton pe care trebuia sa il apes destul de puternic, plus ca tabla trebuia trasa foarte tare.

    Reply
  3. nexus

    Credeam ca numai la Posta Romana toate pachetele sunt tratate de parca ar fi pline de cartofi.
    Problema pleaca de sus – daca pe aia nu ii doare nicaieri, pe Gigel care e incarcator/descarcator (in mare) nici nu o sa il doara vreodata.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *