Azi am avut o treabă pe la o firmă de logistică/curierat/transport. Cât timp așteptam să-mi aducă pachetele am avut prilejul să admir grija și profesionalismul exemplar al celor care lucrează într-o astfel de firmă.

Mutau paleți cu diverse echipamente electronice prin interiorul unei hale mari. Ori cu un electrostivuitor ori cu niște jucarii mai mici conduse de niște băieți tineri care stăteau în picioare pe o platformă în spatele aparatului. Primul șoc a venit în momentul în care, o astfel de jucărie condusă de un puști mai nervos, a reușit să spargă o cutie de lemn pe care scria “Fragile”.

După care i-am admirat pe alți doi băieți care se întreceau în a muta niște paleți cu unități de aer condiționat. Paleții erau trântiți și împinși în pereti.

Cireașa de pe tort sau mai bine zis bomboana de pe colivă a reprezentat-o momentul în care au reușit să scape un palet de la o înălțime destul de măricică pentru ceea ce-ar fi trebuit să fie în interior (cam 1 – 1,3 metri). Paletul s-a răsturnat pe-o parte. L-au luat, l-au răsturnat la loc și l-au stivuit bine-merci unde trebuia. Nu păreau foarte afectați. Probabil se întâmplă zilnic.

În orice caz acum îmi explic modul în care unul din routerele Cisco din Academie are un colț îndoit. Și tabla e destul de dură. Iar cutia are protecție destul de ok.

Brrrr….