Poate nu știați (da’ în mod sigur aflați acum) că taximetriștii au un cod rutier total diferit de cel respectat de noi, restul muritorilor.

Hai să vă povestesc. Azi eram în drum spre muncă. Bucata de traseu pe care s-a petrecut întâmplarea care m-a ajutat să trag concluzia de mai sus începe de pe B-dul Pache Protopopescu -> Foișorul de Foc -> Intersecție cu Mihai Bravu. Personal am o obsesie cu încadratul pe banda optimă din timp pentru că nu-mi place să mă rog de alțiii și să mă bag în fața lor. Așa am făcut și acum. Intrând de pe Pache Protopopescu pe strada Traian m-am încadrat pe ultima bandă (urma să merg înainte tot pe Traian și să-i las pe cei care făceau dreapta să stea pe prima banda). Lângă mine se înfinge pe linia de tramvai un taximetrist de la Cobălcescu. Cum nu-i suport pe ăștia care se bagă șmecherește și cu tupeu, cum am prins verde cum am calcat-o și mi-am vazut de drum trecând prin fața lui. La stopul următor mă prinde ăsta din urmă și se așează paralel cu mine. El cu geamul deschis din dreapta, eu cu geamul deschis din stânga. Și-l aud cum mă întreabă “Nu prea ții la mașină prietene …“.  Calm îi răspund cu “Tu te bagi pe linia de tramvai și faci figuri acum ?” Moment în care aud noutatea absolută pentru mine : “Haha, fraiere, mai citește legea, întreabă un polițist, că ai voie să mergi pe linia de tramvai. Învață să conduci înainte.” N-am apucat să-l fac tâmpit că se pusese verde și-a plecat.

Mai târziu, cuprins de remușcări după muile virtuale date tâmpitului m-am apucat să caut pe net codul rutier/păreri să văd dacă nu avea cumva tâmpitul dreptate. Nu de alta dar la câți cretini tot văd zilnic c-o iau pe linia de tramvai te pomenești c-or fi având săracii dreptate. Ia să vă văd. Avea gigel dreptate sau nu ?