Fuckin' Horde

Mă chinui de 3 zile cu o instalare de Horde & Imp. Mergeau toate bune și frumoase mai puțin 1 lucru. Și anume, nu îmi afișa de loc mail-urile semnate digital. Am tot întors instalarea pe toate părțile, am încercat cu diverse configurări, cu diverse versiuni de Imp și Horde. Degeaba…

De abia în seara asta mi-a picat o fisă. Și m-am apucat să verific ceva. N-aveam instalat php-mail-mime. Un modul PEAR  pentru  crearea si decodarea mail-urilor MIME.

Mi-am tras și 3 șuturi în cur și am verificat să văd dacă merge. Mdap, asta fusese buba. Ce m-a indus în eroare a fost lipsa oricărui mesaj de eroare în ceea ce privește librăria respectivă.

Cred că asta-i a 3-a sau a 4-a instalare de horde făcută de mine. În nici una din ele nu am reușit să-l fac să meargă din prima. Ba am avut probleme cu scriptul expect de schimbare a parolelor, ba cu autentificarea pe imap sau cu salvarea preferințelor în db. Acum a fost cu MIME. Deja Horde a ajuns arch-nemesis pentru mine. Următorul om care îmi va cere să instalez horde să facă bine să fie pregătit pentru un potop de înjurături.

7 Comments Fuckin' Horde

  1. Meekuu

    Roundcube n-are filtre, etichete. Horde-ul, orice s-ar zice, e mai complex. Mdap, si eu caut un webmail mai usor de instalat decat horde dar macar sa semene ca functionalitate cu el. Not found. Yet.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *