Geek stuff

Am avut o revelație pe la începutul săptămânii. Și anume faptul că am devenit un geek în adevăratul sens al cuvântului. Bine, poate că întotdeauna am avut o înclinație dar în ultimii ani personalitatea mea s-a schimbat radical spre geekiness. În liceu și chiar o bună bucată de vreme după aia eram total diferit. Eram chiulangiu, fumam, faceam beții monstruoase, chefuri prin regie, umblam cu gagici a căror nume îmi trecea rapid pe lângă ureche și relația mea cu domeniul IT era doar la nivel de hobby, lăsat baltă imediat ce se ivea ocazia unei ieșiri la o bere.

De-atunci m-am schimbat radical. În mare parte schimbarea s-a datorat unei relații sentimentale stabile și-a maturizării. Și deși mai scap și în zilele noastre pe la o băută pe undeva, de multe ori prefer să-mi petrec timpul liber altfel.

Iar revelația a venit într-un moment în care am realizat că m-am apucat de instalat pe o mașină virtuală într-un ESX un server de mail Axigen doar “for fun”. Lucrasem o săptămână cu diverse scripturi și scriptulețe pentru echipamentele din academie și eram sătul de ele, vroiam să fac ceva mai distractiv. Și asta la mine s-a tradus în momentul respectiv prin instalarea, configurarea și testarea unui server de mail. Dacă nici asta nu mă face geek atunci zău că nu știu ce-ar mai trebui să fac…

10 Comments Geek stuff

 1. emarian

  Dupa o anumita perioada de lucrat in IT devii geek chiar daca nu ai avut inclinatii de astea toata viata.

  Insa la tine daca ai avut aceasta inclinatie nativ atunci inseamna ca acum si-a facut prezenta intr-un procentaj mai mare in viata ta.

  Daca te specializezi intr-o ramura a domeniului IT (sysadmin, programator etc.) nu ai cum sa nu devii geek dupa o perioada.

  Reply
 2. brosky

  cica la mine “geek”… faza reala:
  ma intreaba secretara:
  – Nu ai o radiera ?
  raspund eu, instinctiv:
  – Nu draga, eu folosesc CTRL-Z.

  Normal, ca am ras toata ziua pe faza asta… :)

  Acuma, fiecare suntem “geeks” in felul nostru, cu o oarecare inclinatie spre un anumit domeniu.
  Cel mai important consider ca este sa nu uitam sa mai jucam si IRL :)

  Reply
 3. Meekuu

  Ah, nu-mi defineam geek-iness-ul dupa numarul de reviste sexy citite sau dupa numarul de gagici la care ma uit. Ba chiar tind sa cred ca cei care abuzeaza de genul asta de reviste au tendinte mai clare in a deveni geek. Ce-i drept, dupa aia trec pe internet porn :D.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *