Am avut o revelație pe la începutul săptămânii. Și anume faptul că am devenit un geek în adevăratul sens al cuvântului. Bine, poate că întotdeauna am avut o înclinație dar în ultimii ani personalitatea mea s-a schimbat radical spre geekiness. În liceu și chiar o bună bucată de vreme după aia eram total diferit. Eram chiulangiu, fumam, faceam beții monstruoase, chefuri prin regie, umblam cu gagici a căror nume îmi trecea rapid pe lângă ureche și relația mea cu domeniul IT era doar la nivel de hobby, lăsat baltă imediat ce se ivea ocazia unei ieșiri la o bere.

De-atunci m-am schimbat radical. În mare parte schimbarea s-a datorat unei relații sentimentale stabile și-a maturizării. Și deși mai scap și în zilele noastre pe la o băută pe undeva, de multe ori prefer să-mi petrec timpul liber altfel.

Iar revelația a venit într-un moment în care am realizat că m-am apucat de instalat pe o mașină virtuală într-un ESX un server de mail Axigen doar “for fun”. Lucrasem o săptămână cu diverse scripturi și scriptulețe pentru echipamentele din academie și eram sătul de ele, vroiam să fac ceva mai distractiv. Și asta la mine s-a tradus în momentul respectiv prin instalarea, configurarea și testarea unui server de mail. Dacă nici asta nu mă face geek atunci zău că nu știu ce-ar mai trebui să fac…