Cred c-am mai povestit undeva pe blog de Utopia. E unul din jocurile online pe care le-am jucat cu plăcere. Și pe care am ocazia din nou să-l joc cu și mai multă plăcere.

Universul este fantasy clasic. Există rase și personalități diferite. Iar un jucător după ce alege o rasă și-o personalitate primește o provincie într-un regat. Partea cea mai interesantă a acestui joc este că te obligă să interacționezi cu încă 20+ oameni care conduc celelalte provincii din acel regat. Oameni aflați în diverse colțuri ale globului cu care trebuie să te înțelegi, să comunici și să acționezi ca o echipă. Pentru că nu contează cât de bun ești la jocul ăsta dacă nu ai o echipă bună în spatele tău. Partea asta de interacțiune socială este cea mai interesantă din Utopia. După aia vin și chestiile mai geek-ish. Calcule și tabele și multe moduri în care îți poți conduce provincia astfel încât să fii util regatului.  Deși pare plictisitor la prima vedere este unul din jocurile în care chiar ajungi să te implici și ajungi să te entuziasmezi de fiecare dată când reușești ceva și te frustrezi de fiecare dată când ceva nu merge bine.

De curând am început să joc din nou cu interes Utopia. Și asta doar datorită faptului că am ajuns să-l joc împreună cu 7-8 amici din viața reală. Și brusc a devenit și mai interesant. Având deja un avantaj din punct de vedere social, ne coordonăm mult mai bine. Și de vreo lună mă întreb de ce naiba am dat eu bani pe guild wars 2 sau pe alte jocuri de gen când pe alea nu le-am deschis decât de vreo 2 ori da’ pe Utopia intru de câteva ori pe zi.