Innovation Labs Hackathon

Întâi o mică victorie personală. Cum știi că ești un admin bun și ți-ai făcut treaba cum trebuie ? Păi poți să dormi liniștit în noaptea în care 130 de oameni butonează non-stop pe infrastructura creeată de tine fără să-ți sune telefonul. Cu excepția wireless-ului unde nu am prevăzut nici limitările echipamentelor (datasheet-urile lor specifică faptul că încep să sughițe la ~15-20 de useri per AP) și nici faptul că vor exista oameni care vor veni cu propriile AP-uri în spațiul dedicat, restul a mers ca pe roate. Chiar și-așa, wireless-ul a fost utilizabil. A mers prost dar a mers.

Aseară, înainte de-a veni spre casă am apucat să discut cu o parte din oamenii care-au rămas toată noaptea să butoneze acolo. Și m-am interesat și de proiectele propuse prin concurs. Puteți citi descrierile lor aici (Adevărul a fost partener media). Amuzant faptul că majoritatea includ o componentă de social media. De ce amuzant ? Păi pentru că sunt de acceași părere cu ceea ce spune Vali. A trecut și moda mirc-ului și aia a hub-urilor de DC, o să treacă și vremea twitter-ului și a facebook-ului. Și mai amuzant este faptul că nu o să poți prezice cu exactitate care idee va avea succes. Eu unul încă sunt de părere că twitter-ul e o prostie (deși am cont și-l folosesc din când în când). Îl privesc ca pe un chat în grup mai handicapat dar prin care am acces la link-urile și știrile postate de persoane pe care le consider interesante. Dacă ăia s-ar conecta toți pe un canal de irc și-ar posta acolo rezultatul finit ar fi același. Așa că încă mă mir că a avut succes ideea de-a putea să postezi un SMS (limita de caractere per mesaj este  pe internet.

Aș merge până acolo încât să fac o previziune și să spun că va avea succes chiar ideea care nu se bazează pe nici una din rețelele sociale existente în momentul de față. Oricum, ideile lor promit și merită urmărit ce se va întâmpla în continuare. Chiar dacă eu mi-am terminat treaba în ceea ce privește evenimentul (cel puțin până la anul ), ei mai au de lucru. Și trebuie încurajați.

2 Comments Innovation Labs Hackathon

  1. ABS

    Este absolut normal ca la un moment dat si Twitter se va fuma, dar cred ca este drum lung pana acolo.
    Zoso nu mi se pare neaparat o autoritate in domeniu. A avut momentele lui in care era amuzant, uneori interesant, dar la un moment dat deja o daduse in chestii orientate pe fata pe “fac asta ca sa atrag inca 2-3 cititori”. Chestie care pe termen lung cred ca i-a daunat, eu nu-l mai citesc de mult timp si cam toti cei pe care-i cunosc si-l citeau au renuntat de mult sa-l mai citeasca.
    In plus mi se pare super tare faza cu abonament ca sa poti citi articolul :)
    Cred ca mult mai interesanta si mult mai avizata este analiza asta http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323384604578328303487784818.html legata de Twitter.

    Reply
  2. Znuff

    Problema cu IRC-ul (sau, ma rog, cu ideea ta de a face trade-off irctwitter) e ca IRC-ul nu e un protocol atat de “volatil” ca Twitterul.

    Pe IRC tre’ sa participi activ intr-o discutie, sau, cel putin, sa ai un client cu o conexiune activa 24/7. Lucru care, dupa cum sunt sigur ca stii, e problematic pe un terminal mobil, unde si o “basina wireless” te face sa te de/reconectezi.

    In plus, IRC-ul e mai “real-time” ca Twitterul si e oarecum fara limite. Pe IRC e usor sa porti o conversatie real-time, pe Twitter e putin mai dificil, in special din cauza limitei de caractere.

    Si totusi, eu sunt de parere ca limita de caractere e caracteristica buna pentru Twitter, pentru ca automat lumea condenseaza idei in mai putine cuvinte in loc sa bata campii… care, din nou, indirect – are efectul de a face conversatiile mai usor de urmarit.

    Personal prefer sa primesc update-uri de la companii/jocuri/site-uri etc. pe Twitter decat pe Facebook.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *