idiotsFolosesc Waze de ceva vreme, am remarcat din când în când chestiile semnalate de Bogdan în articolul lui de zilele trecute dar nu am fost atent să văd cam cât de mare e procentul de informație falsă de pe Waze în România. Pâna azi când am plecat (iar) spre Brașov.  Când circul cu viteză legală (adică de obicei), ignor avertizările pentru echipaje de poliție.  Azi le-am numărat pe toate de la București până la Brașov.

Jesus fuck, au fost fix 24 de rapoarte de poliție pe sensul meu de mers dintre care DOAR 2 erau oarecum justificate (poliția de la trecerea de pietoni din Comarnic, marcată sănătos de vreo 2 ori și cea de la ieșirea spre Râșnov). În rest toate au fost rapoarte false. Hai să presupunem că or mai fi fost vreo 2-3 adevărate deși duminică după-amiază/seară nu vezi picior de poliție pe sensul spre Brașov.

Pe A3 au fost 9 rapoarte, toate false. Aici pot să bag mâna în foc pentru “acuratețe” pentru că mergeam în spatele idiotului care le planta (vreo 1-2 km în fața mea). Pe autostrada aia n-ai timp să asculți 2 melodii cap-coadă și ăsta a îngrămădit 9 echipaje de poliție pe un sens.  Apropos, de amuzament, comentați lucruri pe care ați vrea să le faceți, dar nu aveți timp, pe A3.

În rest, toate-au fost pe DN1. Amplasate “strategic”, prin curbe, ca să nu vezi din timp și să nu apuci să le marchezi cu “Not there”. Ah, cireașa de pe tort a fost marcarea unei treceri la nivel cu o cale ferată ca “pothole”.  E aia de pe lângă Ploiești, o trecere suficient de bună încât s-o poți lua cu 80 fără probleme.

N-aveam idee că au apărut atât de mulți cretini pe Waze. Adevărul e că, atunci când vrei să “fuți” un sistem care funcționează perfect în alte părți civilizate, chemi un român. Te rezolvă el. Da’ înțeleg să facă treaba asta pentru un câștig real ceva, nu pentru niște puncte virtuale care nu-ți folosesc. Și tâmpiții care continuă sa facă asta o să strice un sistem care-i ajută și pe ei până la urmă. Mi-aș dori să existe în Waze un mecanism prin care să-l penalizeze pe cretinul care face prea multe rapoarte marcate negativ. Eventual blocare de cont. Dar parcă văd că nici asta n-o să schimbe cu nimic situația și dobitocii tot dobitoci vor rămâne.