Microbist

Mă înjură lumea că, atunci când naționala României are meciuri cu echipe mediocre, eu țin cu ceilalți. Nu din cauza faptului că n-aș fi patriot sau alte rahaturi de genul ăsta. Motivele mele sunt altele dar sunt destul de întortocheate din punct de vedere logic. Pe vremea când mai ajungeam și noi pe la campionate mondiale (îmi place mie să cred) se juca fotbal din plăcere. Nașu’ ciupea mai timid, fotbaliștii noștri nu erau învățați cu păsăricile apărute pe la TV și cu cluburile de fițe, nu schimbau mașinile ca pe șosete și cel mai important, se considerau norocoși că sunt unde sunt. Între timp lucrurile au evoluat. Cluburile de fițe sunt pline de fotbaliști de “valoare”, nu mai vezi știri mondene pe la TV fără să comenteze despre noua cucerire a lu’ “Gigi” de la F.C. Juventus Vărbilău iar când iau bătaie de la vreo echipă care n-a apucat să se distreze în baruri în noaptea dinaintea meciului încep să se plângă de viața lor grea la echipa națională, de suporterii “care este” nerecunoscători, and so on.

D’aia nu țin cu echipa națională. D’aia aș fi vrut să ne luăm bătaie cu Slovenia. Doar când o să ajungem la un nivel 0 se poate face ceva cu echipa națională. Să se înceapă treaba fără a avea ca scop principal banii ci plăcerea de a juca. Chit că stăm 10 ani să vedem cum ne-o furăm de la alde Lichtenstein. Măcar ne ducem pe la meciuri liniștiți, relaxați. Poate o să putem merge și cu copiii pe stadion fără să ne fie frică de ce-ar putea să audă pe acolo sau de ce-ar putea să pățească.

Cred că până acum, perioada în care n-am avut parte de echipa națională pe la turnee finale ne-a prins destul de bine. Parcă au început să fie mai responsabili cei “responsabili” cu fotbalul pe la noi prin țară. Doar e groasă, nu mai intră atât de mult în punguliță.

Sper să nu fiu înțeles greșit. Îmi doresc să avem o echipă națională care să se lupte de la egal la egal cu Franța, Italia, Olanda și altele. Deocamdată nu e cazul. Și nici n-o să fie cazul până când n-o să se lămurească motivele pentru care joacă ai noștri în echipa națională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *