Cum mint miniștrii

Nu e nimic surprinzător pentru toți cei care urmăresc scandalul cu azilurile din Voluntari că membrii PSD încearcă din răsputeri să o protejeze pe madam Firea de rahatul care a lovit ventilatorul. Nu are importanță că atât rahatul cât și ventilatorul sunt strâns legate de famiglia Pandele-Firea. Totul e ca speranța politică Gabriela Firea să rămână curată ca un fulg de nea atunci când nu se ard deșeuri prin jurul capitalei.

Și primul pe listă e ministrul Muncii (numele întreg al ministerului, în cazul în care nu vă sună nici un clopoțel, este “Ministrul muncii și solidarității sociale” și s-a numit în trecut chiar “Ministerul muncii și protecției sociale” ca să fie mai clar).
Care ministru apare prin presă declarând următoarele :

Marius Budăi a susținut că Ministerul Muncii, prin instituțiile subordonate, nu poate închide astfel de centre, ci doar pune informațiile la dispoziția DGASPC-urilor, instituții subordonate consiliilor județene.

„Am lucrat şi la Protecţia Copilului, am lucrat şi în AJPIS, lucrez şi în Ministerul Muncii, am lucrat şi la Casa de Pensii. Vă spun exact cum este legislaţia. Cel care contractează un serviciu, indiferent că vorbim de un serviciu social de această dată, de orice fel de serviciu, şi îl ordonanţează la plată lunar şi plăteşte lunar, are obligaţia să verifice dacă serviciul respectiv a fost furnizat la standardele minime contractate sau dacă produsele respective au fost furnizate conform contractului şi abia după aia avizeze şi faci curat”, a susținut Marius Budăi.

Ia să vedem cât căcat mănâncă Marius Budăi care e ministru. Și luăm informațiile FIX de pe pagina ministerului, din legislația aferentă. Mai întâi Legea 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale. Toată interesantă, dar în principal Articolul 19 care spune așa :

În cadrul procesului de certificare a calităţii în domeniul serviciilor sociale, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi instituţiile aflate în subordinea sa, respectiv Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi au responsabilitatea organizării şi derulării activităţilor de standardizare şi de acreditare pentru serviciile sociale din domeniile de activitate pe care le coordonează.

Și dacă nu e clar de aici, ia să vedem și altă lege, Legea 292 a asistenței sociale, mai precis articolul 106 al acestei legi (unde foarte relevant e ce spune la litera n). Care spune așa (aici pun screenshot că e prea mult de copy-pasta).

 

Așadar vina lor nu e vina lor e a altora. Ce omite iar să spună ministrul Muncii este că mai multe DGASPC-uri au trimis adrese către Minister privind situația din centrele respective. Adrese care au fost ignorate. De ce oare ? Pentru că deranjau interesele unei speranțe politice cum e Firea ? Neaaah…. nu există așa ceva.

Cât de proști îi cred ăștia pe alegători dacă sunt capabili să iasă în public cu declarații de genul “sunt șocat de ceea ce am văzut la televizor” și “trebuie să vedem cum a fost posibil așa ceva”. Păi băi pulă, a fost posibil așa ceva că știați că e afacere protejată și v-a durut în penis de controale. Că doar nu controlezi colegii de mafie, nu ?

Al doilea cinic de serviciu e chiar prim ministrul României și  actualul președinte PSD, Marcel Ciolacu. Care evident, că în loc să-i fută pe ăia responsabili direct (în speță pe ministrul Muncii și cei din minister) cere iar demisia celor din alte agenții și alte instituții. Că praf în ochi pentru fraieri, să cadă niște capete, dar nu alea răspunzătoare. Oare nu am văzut declarații similare și cu ocazia Colectiv ?

Dar de departe cea mai de “râsu-plânsu” declarație a primului ministru este asta :

Vreau cât mai urgent să redăm încrederea românilor în instituțiile statului

Mă jur că era să cad de pe scaun când am auzit chestia asta. Vorba lu’ Crivăț, “România, Cum plm !”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *