Cu mâinile curate

În tot scandalul ăsta cu azilurile din Voluntari aș dori să subliniez o chestiune, pe care deși mulți o intuiesc într-o anumită măsură, nimeni nu-i realizează amploarea. Este un fenoment pe care l-am mai văzut cu ocazia fiecărui scandal mediatic care apare pe la noi și în care trebuie să existe cineva răspunzător de lucrurile respective. L-am “admirat” în toată “splendoarea” cu ocazia Colectiv, îl putem vedea cum se manifestă plenar și astăzi, și o să avem ocazia să îl tot remarcăm.

Astăzi am aflat primele demiteri în tot scandalul azilelor. Și dacă nu era nici o mirare pentru nimeni că s-au găsit niște țapi ispășitori, mă întreb de ce nu miră pe nimeni faptul că nici unul dintre ăia demiși nu a sărit în public să spună că mizeria se întinde de fapt până mult mai sus. E naiv cine are impresia că afacerea asta se sprijinea în ăia demiși zilele astea și că nu ducea până adânc în mai marii aflați la guvernare și în administrația locală din Voluntari. Nu de alta dar există adrese trimise către minister de luni bune și băgate sub preș, există sesizări către organele locale complet ignorate și cu toate astea, ăia demiși sunt niște directorași mâna a paișpea care însă tac fără să dea în gât pe nimeni de mai sus. Parcă am mai văzut undeva modelul ăsta de business, nu ?

De ce tac ? Păi pentru că, în cazul în care nu ați sesizat asta până acum, cam tot ce este șef, șefuleț, șefuț prin administrația publică este numit politic. Și nu vă gândiți că sunt numiți politic dar sunt persoane competente, care ar putea lejer să își găsească alt job imediat. Nu, sunt numiți politic toți incompetenții, eventual împinși să facă și câteva mizerii acolo, tocmai ca să poată fi manipulați ușor și în caz de nevoie, aruncați în gura lumii fără să existe riscul să muște mâna care i-a hrănit. Și știu că e greu să credeți sau să vă imaginați asta, însă faceți un mic efort și gândiți-vă că TOT ce înseamnă servicii controlate de stat, este în mâna sistemului care funcționează așa. TOT. De la grădinițe/școli/licee/facultăți, până la sistemul de sănătate. Și  gândiți-vă că mai devreme sau mai târziu tot o să fiți nevoiți să interacționați cu sistemul ăsta. Și poate vă amăgiți singuri și aveți impresia că puteți avea norocul să scăpați ușor dacă aveți doar de făcut niște drumuri pe la Anaf/Taxe și Impozite/Primărie/etc. Dar ar trebui să vă gândiți că invariabil, dacă trăiți în țara asta, o să dați la un moment dat și de sistemul de sănătate. Și dacă o să aveți nenorocul să fiți bătrâni și neputincioși la momentul ăla, sistemul ăsta o să se pișe pe voi cu boltă și o să vă trateze ca pe un subom. Pentru că ăștia sunt, aici a ajuns cinismul și nepăsarea celor care se îngrămădesc să ne conducă doar pentru că au afaceri de rulat și pensii speciale de încasat.

După ăștia demiși acum, vor intra probabil și vreo 2-3 guvizi mai mici pe la pușcărie, ca să astupe gura lumii. Iar ăia care sunt cu adevărat răspunzători de tot și de toate vor ieși zâmbitori, cu mâinile curate, cerșind voturile voastre. Pentru că, nu-i așa, o mână spală pe alta, hoțul neprins, negustor cinstit și alte proverbe neaoșe care descriu atât de bine lumea în care trăim.

 

2 Comments Cu mâinile curate

  1. rpetre

    Eu am dus gandul asta si mai departe si am realizat ca faptul ca toti sefutii aia au diverse bube in cap e un feature, nu un bug. Astfel sunt controlabili si e usor sa iei din cand in cand mana de pe ei ca fie sa te descotorosesti de tot fie doar sa “le arati pisica”, in functie de cat de mare e scandalul.

    Poate ca PSD-ul a decis sa o debarce pe madam Firea ca si-o luase prea tare in cap, sau poate doar o lasa putin sa transpire dupa care arunca pe altcineva sub tramvai, daca promite ca sta in banca ei in viitoarea campanie electorala.

    Oricum, e de urmarit comparativ cu Colectiv. Pe langa ca e basically acelasi mecanism (institutii corupte care prin nepasare si neglijenta au dus la drame umane), ai zice ca e chiar mai otravitor pt electoratul de baza al PSD care se identifica mai mult cu pensionarii de la casa de batrani decat cu drogatii satanisti hashtagisti din club. Si cu toate astea pun pariu ca de data asta nu pica nici un guvern sau ministru, pentru ca data trecuta nu manifestantii l-au dat jos pe Ponta ci Dragnea a profitat de ocazie sa se dezica de el pentru ca erau deja la cutite.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *