Momente "solemne"

1. Veneam dinspre Romană înspre Universitate într-un 381 că mi-era lene să merg pe jos. În autobuz, un nene bătrân, care stătea jos pe un scaun, facea gălăgie. Era vesel că l-au suspendat pe Băsescu și urla să-l audă tot autobuzul că am avut noroc cu comuniștii care au făcut tot ce e bun acum în țara asta. Că noi suntem niște slugi acum. Avea haină de piele, camașă alba și pantofi noi în picioare. Bunică-mea n-are bani să-și ia haine de piele. Se îmbracă cu hainele vechi de la maică-mea. Am fost la un pas să-l dau jos în șuturi din autobuz la Universitate. Dar așa n-aș fi făcut decât să fiu ca ei. Ca ăia care au venit în ’91 în Piața Universității și au făcut un “statement” pe care-l țin minte și azi mulți oameni.

2. La Universitate m-am așezat mai retras, spre fântână. La un moment dat a poposit lângă mine un grup de 8 jandarmi. Scuipau semințe și admirau gagicile care treceau pe lângă ei (evident cu fluierăturile de rigoare). La un moment dat, plictisit, am tras cu urechea. Băieții erau foarte frustrați pe manifestanți că, din cauza lor, erau obligați să muncească. Noi eram de vină pentru că ei trebuiau să-și câștige păinea.

3. Tot la Universitate am admirat o treabă pe care nu m-am așteptat s-o văd. Mă așteptam să fie mulți tineri acolo. Mă așteptam și la oameni mai maturi. Dar nu m-am așteptat să văd bătrâni. Și totuși au fost. Asta-i o surpriză plăcută pentru mine. Am descoperit de curând faptul că o mătușă de vreo 70 de ani este la fel de scârbită ca și mine de ceea ce se întâmplă în țară. Azi am descoperit că ea nu era singura. Poate că totuși mai avem șanse și nu suntem atât de îndobitociți pe cum credeam.

4. www.basescu.ro a trecut pe WordPress.

5. Împreună cu Orădeanul (el cu hosting eu cu domeniu) am pus sus www.pro-basescu.org . Tot pe WordPress. Invit pe această cale toți bloggerii care au ceva de spus vis-a-vis de subiectul ăsta să ni se alăture. Mail la mine sau la Orădeanul pentru cont.  Menționez că nu sunt nici membru PD (sau PLD) și nici n-am primit bani de la cineva pentru treaba asta. Site-ul este hostat în afară, domeniul este cumpărat din afară așa că pot să mă (ne) sugă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *