Fu și Black Friday și iarăși valurile de cumpărători nemulțumiți au luat cu asalt blogurile celor care au făcut până la urmă și un serviciu public postând cataloagele cu reduceri într-un loc centralizat. Zeci de înjurături, acuzații și plângeri că au fost supuși la reclame și acum se simt fraieriți.

Păi băi băieți, am și eu o scurtă întrebare care mă frământă de vreo doi anișori. Pentru că nah, de vreo doi ani m-am lămurit că noi nu putem avea un Black Friday ca afară din cauza unor motive obiective (nu ai voie să vinzi sub prețul de achiziție în afara perioadelor de soldări care sunt prin august-octombrie și ianuarie-aprilie) și a unuia extrem de subiectiv (suntem români).  Prin urmare a devenit o practică obișnuită aia a prețurilor umflate artificial înainte de Black Friday sau chiar în timpul și prezența a 2-3 produse cu un stoc minim pe post de hârtie de muște. Motiv pentru care eu nici nu mă mai chinui să-mi cumpăr ceva de Black Friday. Mă uit de curiozitate pe cataloagele de reduceri, îmi mai torn un pahar de vin și-mi văd de treabă. Și apropos de perioadele de soldări, dacă noi tot am mutat Black Friday-ul când ne-a convenit nouă ca să nu ne deranjeze 1 decembrie, de ce nu l-am muta undeva prin ianuarie-februarie, în plină perioadă legală de soldări ?

Având experiența asta an de an de ce sula calului vă mai înghesuiți să luați țeapă în loc să vă cumpărați ce aveți nevoie, când aveți nevoie ? Iar dacă într-adevăr sunteți supărați pe magazinele online puteți foarte bine să le boicotați de Black Friday. Deocamdată faceți exact ca fata mare aflată prima oară-n fața p.lii. Strâmbați din nas da’ nah, pare să vă placă din moment ce ăia de la eMag sunt ocupați acum să întoarcă banii cu lopata.

Dacă într-adevăr nu vă convine, nu realizați că voi sunteți exact motivul pentru care magazinele fac treaba asta și tot voi ați putea să-i dezvățați de obiceiul ăsta prost. Deocamdată i-ați motivat să ne umple tot anul calendaristic de black friday-uri mai mici.