Nemulțumiții

Fu și Black Friday și iarăși valurile de cumpărători nemulțumiți au luat cu asalt blogurile celor care au făcut până la urmă și un serviciu public postând cataloagele cu reduceri într-un loc centralizat. Zeci de înjurături, acuzații și plângeri că au fost supuși la reclame și acum se simt fraieriți.

Păi băi băieți, am și eu o scurtă întrebare care mă frământă de vreo doi anișori. Pentru că nah, de vreo doi ani m-am lămurit că noi nu putem avea un Black Friday ca afară din cauza unor motive obiective (nu ai voie să vinzi sub prețul de achiziție în afara perioadelor de soldări care sunt prin august-octombrie și ianuarie-aprilie) și a unuia extrem de subiectiv (suntem români).  Prin urmare a devenit o practică obișnuită aia a prețurilor umflate artificial înainte de Black Friday sau chiar în timpul și prezența a 2-3 produse cu un stoc minim pe post de hârtie de muște. Motiv pentru care eu nici nu mă mai chinui să-mi cumpăr ceva de Black Friday. Mă uit de curiozitate pe cataloagele de reduceri, îmi mai torn un pahar de vin și-mi văd de treabă. Și apropos de perioadele de soldări, dacă noi tot am mutat Black Friday-ul când ne-a convenit nouă ca să nu ne deranjeze 1 decembrie, de ce nu l-am muta undeva prin ianuarie-februarie, în plină perioadă legală de soldări ?

Având experiența asta an de an de ce sula calului vă mai înghesuiți să luați țeapă în loc să vă cumpărați ce aveți nevoie, când aveți nevoie ? Iar dacă într-adevăr sunteți supărați pe magazinele online puteți foarte bine să le boicotați de Black Friday. Deocamdată faceți exact ca fata mare aflată prima oară-n fața p.lii. Strâmbați din nas da’ nah, pare să vă placă din moment ce ăia de la eMag sunt ocupați acum să întoarcă banii cu lopata.

Dacă într-adevăr nu vă convine, nu realizați că voi sunteți exact motivul pentru care magazinele fac treaba asta și tot voi ați putea să-i dezvățați de obiceiul ăsta prost. Deocamdată i-ați motivat să ne umple tot anul calendaristic de black friday-uri mai mici.

5 Comments Nemulțumiții

 1. akbar

  Anul ăsta am făcut exact ca tine. Unele magazine online aveau chiar produsele la prețul de „black friday” pe care-l afișau altele, fără să fie incluse în vreo promoție.
  Și-au fost și prea multe zile cu reduceri, cu crazy dayz, cu weekendul lu’ pește la reduceri etc. Și-a luat lumea ce avea nevoie de mult.

  Acum probabil că a devenit ceva psihologic: „trebuie să-mi iau ceva de black friday”.

  Reply
  1. jocuri cu pisici

   Cu siguranta a devenit ceva psihologic in randul taranilor, pardon romanilor. Posibil sa fi explodat afacerea alora care dau imprumuuri cu buletinu pentru a romanii cu salarii de 1000 lei sa-i ia tv 3d la 3000 lei ca asa e moda.

 2. Claudiu

  Mi-am luat un microserver HP de black friday, pe post de NAS. Intr-adevar era ieftin, dar acum au altul si mai ieftin. Cumva imi pare rau. Cred ca la anul fac ca tine

  Reply
 3. Iulian

  Claudiu: ala si mai ieftin are mai putin RAM (2GB in loc de 4GB) si un procesor mai slab. Am vazut si eu asta ca si eu mi-am luat HP-ul de la eMAG.

  Vezi ca poti face retur timp de 30 de zile.

  In rest comentariile alea cu “doar in Romania” si “doar poporului roman” sunt de-o cretinitate ce arata nivelul intelectual al cumparatorului de Black Friday indiferent de tara.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *