News

Avand in vedere ca saptamana asta e saptamana patimilor pentru mine din cauza ACM-ului, o sa scriu tot despre asta.

Mai alaltaieri apare in sala de sub cupola rectoratului, unde se va tine concursul, o echipa de filmare de la Antena 1. Noi aveam perimetrul inchis dar ei au intrat si ne-au spus ca au aprobarea rectoratului sa filmeze acolo. “Ce chestie…” am zis noi, “aparem la stiri”. Draci… gagica, blondutza si un pic cam prostutza, a intins pe una din mese, langa monitorul LCD, niste bancnote si a inceput sa zica ceva despre bani. Probabil despre salarii sau burse, n-am fost atent si nici la TV nu m-am uitat ulterior. Imprumutasera de la noi o bancnota de 50.000 asa ca, in momentul in care au venit sa ne-o inapoieze, am intrebat si daca nu-s interesati de ceea ce se intampla prin sala asta. Asa ca sa fim baietzi buni si sa dam un subiect nou de reportaj Antenei 1 ca s-a cam saturat lumea sa-i vada cum vorbesc numai despre cat de bine ar fi fost cu Dan Voiculescu si presedinte si prim-ministru. Blonda a cam strambat din nasuc da’ asa sa fie politicoasa a cerut un numar de telefon ca “cine stie…”.

Acum eu inteleg ca subiectul “studenti romani la concursuri internationale de informatica” e cam fumat dar asta e un eveniment deosebit. In primul rand prin prisma faptului ca este un concurs international si faza pe Europa de SudEst este organizata in fiecare an in cadrul UPB. In al doilea rand, este un concurs INCA sponsorizat de IBM (chiar daca anul asta avem calculatoare de la Flamingo).

E drept, n-avem nici violuri si nici crime in timpul concursului. Nu exista tragedii din dragoste intre membrii echipelor participante (care se vad odata pe an timp de 3 zile cat dureaza concursul). Dar sunt sigur ca, macar sanii domnisoarei blonde (in cazul in care ea ar acoperi evenimentul) ar face ceva audienta. In primul rand printre bobocii de pe la Automatica si Informatica care vor visa nopti la randul ca domnisoara va veni sa le ia un interviu si se vor trezi cu nasul in decolteul ei.  Si uite-asa vom avea o crestere dramatica a numarului de programatori si tara noastra va ajunge pe culmile progresului si tehnologiei informatiei.

Asta daca ei n-or sa emigreze in State sau in Canada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *