hard work

O alta zi “in focuri”. Nici n-am timp sa scot pozele de pe telefon sa le pun pe undeva. Am plecat pe la 10 de acasa si dupa un drum in Carrefour ca sa-i cumpar un cadou prietenei de ziua ei, am ajuns la sala unde se organizeaza ACM-ul pe la ora 12-13. Am tras pana pe la 5 cu multiplicarea imaginii prin sala si am injurat Flamingo.

Multiplicam imaginea cu udpcast. Am mai scris de el mai jos. Partea “nasoala” e ca trebuie bootat de pe un CD ca sa incarce udpcast-ul. Dupa aia trebuie setat si pus pe “receiver”. Sistemul de pe care se copiaza se pune “sender” si se incepe copierea. Eh… facem noi treaba asta pe la vreo 30 de sisteme (trecut pe la fiecare cu CD, bootat si setat ), si pornim prima oara udpcast-ul. Se blocheaza dupa vreo 4 MB transmisi din cauza unui sistem din sala. Verficam iar cablul de retea cu un tester, totul parea ok. Ii schimbam port in switch si repornim udpcast (iar trecut pe la fiecare cu CD). Iar transmite 4 MB si se opreste. Injur, iau sistemul in brate, il arunc intr-o cutie si iau unul din sistemele de rezerva. Iar pornim udpcast (tot cu CD pe la fiecare) si in sfarsit, de data asta merge.

Am mai setat vlan-urile pe server si conf-ul de pe dhcpd si am plecat spre prietena. Am stat cu ea pana pe la 9 dupa care m-am intors in poli. Intre timp aparusera probleme cu imprimanta care trebuia pusa in retea. N-aveam drivere cum trebuie pe sistemele din sala. N-aveam nici de unde sa luam drivere, neavand internet pe sistemele unde se organizeaza concursul.

Le-am urcat prin ftp pe fiecare in parte (43 de calculatoare) si le-am instalat manual. Fiecare PC e in vlan-ul lui si comunica DOAR cu serverul. Din cauza asta, imprimanta legata la server nu se poate accesa decat cu IP-ul serverului de pe interfata virtuala corespunzatoare vlan-ului respectiv. Ex. IP PC = 192.168.11.2 IP server = 192.168.11.1, imprimanta este pe http://192.168.11.1/printers/acmprinter.  Asta trebuie setat manual pe fiecare PC.

Well, nici nu mai am timp mult de scris pe aici zilele astea. Maine urmeaza practice cu concurentii, dupa care avem un dineu oficial pe la un restaurant pe undeva pe langa Piata Universitatii.  Sambata dimineata este concursul oficial. Dupa concurs trebuie stranse toate PC-urile in maxim 2 ore, puse la fel in cutii, pungi, etc. La ora 19 va fi decernarea premiilor.

Cu alte cuvinte, de abia sambata seara pot spune ca am scapat si anul asta de balamuc. Mai e unu mai mic ( netSTART ) organizat de Tornado. Chiar… ca tot zicea cea zoso cum se face HR-ul pe la noi, poate am timp maine sa povestesc mai amanuntit ce inseamna de fapt netSTART.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *