Azi am trecut pe la Alpha Bank să-mi plătesc singurul credit pe care-l am pe cap. Prima treabă pe care-am observat-o a fost faptul că nu mai era nimeni în casieria băncii (aia cu geam) și că m-au chemat direct la una din mesele unde de obicei se discută cu clienții. Instant m-am gândit “hehe, criză mare monșer”.

Scot banii, buletinul, aștept să butoneze tanti acolo. După care îmi întinde foaia de semnat și îmi spune că s-a introdus o nouă rubrică care trebuie completată, “proveniența banilor”. What the fuck ? E cineva tâmpit încât să treacă acolo “bani obținuți din vânzarea telefonului mobil furat de la vecini” sau ceva similar ? Reacția mea imediată a fost “hehe, păi adineauri l-am altoit pe unu pe stradă și i-am luat banii da’ n-am spațiu aici să scriu tot”. S-a uitat nițel cam chiorâș la mine tanti de la ghișeu. Ori n-are simțul umorului ori s-o fi gândit că dacă-s ditai malacu’ neras, în tricou și pantaloni de trening o fi vreo urmă de adevăr în cele zise.

Prin urmare, mă gândesc serios ca data viitoare să trec în rubrica respectivă altceva decât “salariu”. Aștept sugestii. Să fie chestii scurte, nu am la dispoziție decât aproximativ un sfert de rând de foaie A4. Deja m-am gândit la “striptease în piață”, “vandut rinichi”, “cultivat marijuana” și “prestat servicii sexuale”.