Rise of Legends

Nu am mai jucat un joc cap-coadă de vreo 3 ani. Am mai pus mâna pe câte-un nivel de Heroes V, NFS, etc… Ultimul joc terminat a fost (tot) un RTS. Warcraft III + Frozen Throne. Poate din cauza asta o să-l și folosesc pe post de termen de comparație.

Având în vedere cerințele hardware față de Warcraft III mă așteptam la ceva mult mai impresionant. Nu prea a fost cazul, grafica fiind pe alocuri chiar mai nasoală decat în cazul Warcraftului. Trec și peste faptul că mi-a bușit de 2 ori fișierele cu contul și cu salvările ( M$ problems :P ) și zic și părțile bune.

Prima idee oarecum originală pentru un RTS este “Strategic-Map”. O harta împărțită în regiuni controlate de diverse personaje. Aici te poți deplasa pentru misiunea următoare într-o zonă ocupată de altcineva. Tot în cadrul hărții poți adauga districte orașelor controlate de tine, poți crește nivelul eroilor sau poți face reasearch pentru diversele unități. Mai poți adăuga, în funcție de numarul de districte militare, mai multe unități cu care să începi nivelele.
În timpul jocului, districtele permit crearea mai multor unități militare, pot crește “nivelul de trai” (wealth :P ) sau pot aduce puncte de reasearch. Districtele pot fi construite doar lipite de oraș. Celalate construcții (barăci, turnuri de aparare, etc.) pot fi construite la distanță mai mare.

O altă chestie nouă (și care mi-a plăcut) este modul în care poți lua controlul asupra unui alt oraș. Nu-l distrugi de tot, doar până în momentul în care orașul se predă. După ce intră în posesia ta, îl poti “repara” și extinde.

Cele 2 “inovații” au făcut jocul interesant și pot să zic că-s motivul principal pentru care încă joc (am terminat prima campanie și am început-o pe a doua). Unitățile sunt mai bine realizate în Warcraft III (poate n-am dat încă de alea frumoase :P ) și parcă era și povestea mai legată acolo.

Oricum, dacă a reușit să mă prindă și să-l joc până acum atunci merită atenția. În rest, tot Blizzard “is the best”.

1 Comments Rise of Legends

  1. Vlad

    Incearca si Company of Heroes… are cateva chestii foarte interesanta, mai rar intalnite la jocurile de strategie “clasice”
    Si nu ai atata micro-management.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *