Rock kids…

Azi, prin centrul orasului, pustimea se indrepta in carduri spre Parcul Carol – Arenele Romane. Concert Placebo, asadar toti imbracati corespunzator cu lanturi pe la pantaloni, tricouri negre, bratari de piele s.a.m.d (mdah… ma oftic nitel).
Desi ascult si eu cam acelasi gen de muzica, de cativa ani buni am abandonat moda in domeniu si am adoptat o tinuta cat mai lejera. Nu mai merg cu bocancii vara, prefer o pereche de pantofi sport sau sandale (nu cu ciorapi ). Tricouri negre mai rar de cand au devenit marfa la moda. Incep sa strang tricouri “geek”. O pereche de pantaloni de in e perfecta pe vremea asta. In situatia data, nu de putine ori am intalnit persoane surprinse sa afle ce gen de muzica ascult.
Pana la urma modul in care te imbraci ar trebui sa se potriveasca cu genul de muzica ascultata ? Daca ies in slapi, bermude si tricou in fata blocului sunt catalogat drept manelist de catre pustimea rockerista ? If so, they can kiss my big and hairy ass.

Tot sunt pe la genuri muzicale…. Am constatat ca putini dintre cei cu care umblam in urma cu 8-9 ani pe la galele Tele7 mai asculta acelasi gen de muzica. Aprecierea unui anumit gen de muzica tine ori de educatie ori de mediul in care lucrezi/inveti.
Am vazut persoane care ascultau chestii mult mai zgomotoase si metalice decat cele pe care le ascult eu si care, in momentul de fata, sunt “fani” house. Am vazut si transformarea inversa din pusti care asculta manele in om care a inceput sa aprecieze muzica rock. Ambele transformari au fost posibile cu ajutorul prietenilor. Deci mediul conteaza.
Dar cei carora schimbarea mediului nu le altereaza gusturile muzicale ? Aici poate sa tina de educatie ? De contactul la o anumita varsta cu un anumit gen de muzica ? Foarte posibil.
Pe frate-meu, varsta “critica” a claselor V-VIII l-a prins in perioada in care eu, fiind prin clasa a XIX-a, ascultam Iris si Cargo si umblam pe la faimoasele (si regretatele) gale Tele7abc. Cativa ani mai tarziu pleca prin VDV camp si pe la concerte rock. Imi place sa cred ca a contat faptul ca l-am stresat cu “zgomote” in perioada respectiva.

1 Comments Rock kids…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *