Să mă sugeți

Bă, ia mai duceți-vă-nspre pula mea… Atunci când o să merg cu autobuzul în România și când n-o să mai pun instant mâna pe buzunare atunci când se urcă țiganca cu 5 puradei după ea, să aveți și voi tupeul să considerați că suntem rasiști.

S-au trezit brusc țiganii că-s discriminați. Nu schimbați mentalitatea furând în continuare da’ făcând și gură că sunteți discriminați. Pot să număr pe degetele de la o mână țiganii de treabă pe care i-am cunoscut până acum.

În altă ordine de idei :

Å¢IGÄ‚NÍE, țigănii, s.f. 1. Totalitatea țiganilor care locuiesc la un loc; țigănime; p. ext. cartier într-o localitate în care locuiesc țigani. 2. Fig. Faptă, manieră condamnabilă. 3. Fig. Gălăgie, hărmălaie, scandal. – Å¢igan + suf. -ie.
DEX ’98

Å¢IGÄ‚NÍ//E ~i f. 1) Mahala locuită de țigani. 2) fig. Gălăgie mare. 3) peior. Comportare care denotă lipsă de politețe, de tact. 4) v. Å¢IGÄ‚NIME. [G.-D. țigăniei] /țigan + suf. ~ie
NODEX

Ia să vă văd ce scandal le faceți ăstora cu DEX-ul că vă discriminează.

19 Comments Să mă sugeți

 1. add

  treaba asta cu base a venit ca o mana cereasca pt cacatii de “jurnalisti”, GATA! o saptamana nu mai tre sa caute materiale, Horray!

  Reply
 2. InnOcente*

  La mine pe blog nu am putut scrie așa pentru că am am termeni și condiții și nu susțin așa zisa discriminare.. :P

  Și cu toate acestea sunt întru totul de acord cu ce ai scris.

  Reply
 3. Turambar

  Aprob pozitiv. Retorica fara de cusur pentru o limpezire necesara a mintzii. Mai ales prima fraza. :)

  :rofl:

  Reply
 4. baadnewz

  Nu numai tiganii fura prin autobuze, si da, mentalitatea asociaza termenul tigan cu tot ce poate fi mai rau, dar tinand cont ca ne vrem europeni, oameni moderni, trebuie sa scapam de idei preconcepute, care vrei, nu vrei SUNT RASISTE potrivit tutor ONG-urile nationale si internationale. Asa ca nu mai il periati atata pe Basescu, eu inteleg ca pentru unii e presedintele perfect, mai bea, mai injura, mai “haha-ie” putin, e un roman adevarat! Da, ar fi perfect daca ar fi presedintele unei tari aflate pe Luna, dar din pacate suntem o tara care trebuie sa avem relatii cu restul de tari mai ales cele din UE, relatii in care imaginea conteaza foarte mult, si imaginea incepe cu primul diplomat al tarii – presedintele

  Reply
 5. Meekuu

  baadnewz, sunt curios dacă gândești la fel atunci când te plimbi noaptea prin mijlocul Ferentariului sau prin alte câteva zone unde trăiesc minoritari de-ai noștri. Sunt hoți, leneși, murdari, mincinoși și ar face orice pentru un ban nemuncit. Prietena mea are “norocul” de a lucra cu “populația minoritară de culoare” de pe la noi. Am auzit povești care m-au făcut să fiu profund scârbit vis-a-vis de “nația” lor.

  Mentalitatea n-o să mi-o schimbe Rromani Criss făcând scandal ci doar educându-i pe cei din cauza cărora există mentalitatea asta.
  Scapi de efect înlăturând cauza.

  Reply
 6. baadnewz

  Meekuu spre mare mea fericire nu am treaba in zona aia noaptea sau zone rau famate, nu am zis niciunde ca tiganii sunt usa de biserica, dar nici romanii nu sunt. Si ar mai fi o chestie pe Bush (cu toate ca nici despre asta nu am o parere prea buna) nu cred l-ar fi auzit cineva spunand “badass nigga” – desi Ferentariul e rai comparativ cu Harlemul (era o analogie)

  Reply
 7. adolf

  Eu propun: sa omoram toti tiganii ca sunt niste hoti nespalati si jegosi, pe toti evreii mizerabili si ahtiati dupa bani sa ii transformam in materie prima de sapun si pe ciorile alea de negri sa ii punem sa sclavageasca pe campurile patriei. Traiasca rasa pura! Sieg Heil!

  Reply
 8. Meekuu

  Nu mai compara populația de culoare cu țiganii. Țiganii nu au trecut niciodată prin ce-au trecut negrii. Și brusc, sintagma “zonă rau famată” spune totul. Este zonă rău famată pentru că trăiesc numai infractori acolo sau pentru că populația majoritară din zona respectivă este de o anumită etnie ?

  nu am zis niciunde ca tiganii sunt usa de biserica, dar nici romanii nu sunt

  Mda, dar eu făceam comparație la nivelul majorității. Majoritatea țiganilor au o reputație proastă. Excepțiile sunt adevărate rarități exotice.

  Adolf, nu fii tâmpit.

  Reply
 9. nexus

  Sa combata discriminarea dand o lista de exceptii. Vreau si eu sa vad macar 10 tigani cunoscuti care sa pot spune ca sunt oameni.
  Daca vor sa nu mai fie discriminare, mai intai sa nu mai vedem pe la telejurnale tigani cersind prin Europa sau trimisi “pachet” par avion de acolo ca au comis cine stie infractiuni.

  Reply
 10. Meekuu

  De câte ori n-a furat ceva o țigancă cu 5 puradei ? Până acum mi-au furat de 2 ori mobilul în autobuze, odată doar portofelul, mi-au spart geamul de la mașină de 3 ori ( tot în același scop). Și mă îndoiesc că există multe persoane care să nu aibă reacții la vederea “minoritarilor”.

  Cosmin, nu vorbi și tu tâmpenii ca și adolf. Nu sunt radical și nu vreau să-i extermin pe țigani. Tot ce-am vrut să subliniez a fost că mentalitatea majorității este o reacție naturală bazată pe fapte reale. Nu resping țiganii pe criterii rasiste ci pe faptul că au un mod de viață (majoritatea) care-i face nedoriți de o societate normală.
  Nu m-ar deranja să ajut sau să-i văd pe cei de la Rromani Criss sau alte organizații că ajută la schimbarea mentalității în rândurile populației rrome. Dar mă deranjează atunci când se încearcă schimbarea mentalității unuia ca mine și mi se spune că-s rasist dacă gândesc așa despre țigani.

  Reply
 11. blowfish

  ei fac asta pentru ca se poate in romania …… cand vor fi prinsi totzi si se va face ceva cu adevarat mai vorbim ….
  pana atunci criticati criticati criticati… si ei sunt discriminati ca fura:>

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *