Mă mai frământă o întrebare de vreo 2 zile. Oare pe fata aia prostuță și complet anonimă care-o făcea pe jurnalista cu telefonul mobil prin Selgros, au promovat-o și ăștia de la Antene pe vreun post mai bun ? I-au dat și ei niște bani în plus la salariu ca să-și cumpere o cameră de filmat cu taste (alfa)numerice ceva mai performantă ? Să-și tragă și fata niște țoale mai acătării de prin Unirea Shopping Center nu din Europa ? Să facă și fata aia niște cursuri de dicție ceva ? Să aibă și ea bani de un memo plus să nu-și mai aducă aminte din 5 în 5 minute că mai are niște întrebări ?

Că vorba aia, le-a mai dat o felie de pâine numa’ bine unsă cu rahat pe care s-o rumege ăștia pe la toate televiziunile câteva zile de azi înainte.

Și mă mai frământă o întrebare. Dincolo de orice, faptul că politica magazinului respectiv îți interzicea filmarea în interior, asta nu includea și telefoanele mobile cu cameră ? Adică prima persoană care a încălcat o regulă de orice fel nu e chiar ziarizda asta mică și pusă pe harță ?

Mă enervează la culme scuza ziariștilor cu “informarea publicului”. Mai curând ar fi “știre de scandal = rating = bani”. Pe mine unul nu mă interesa părerea lui Băsescu despre alegeri, cumpărăturile personale și alte treburi pe care le putea afla cineva în dreptul unui căruț printr-un supermarket. Mă interesează politica pe care-o duce, modul în care reacționează la anumite probleme interne și externe, dac-o f.te sau nu pe Udrea, etc… Scopul a fost de a găsi o știre care face rating. Rezultatul a întrecut orice așteptări și toată presa a preluat treaba (că deh, doar nu se întâmplă în fiecare zi să înveți cum să te adresezi ziariștilor chiar de la președintele suspendat al țării ). Băgați mare copii că oricum nea Felix are zilele numărate prin Parlament și n-o să mai facă mulți purici p’acolo. Dați-i cu cât de buni, frumoși și corecți sunt alde Voiculescu & co. că poate dați peste vreo 2-3 fraieri care să pună botu’ să mai strângeți și voi din buci de-un 4-5%.