Un schimb echitabil

Dacă ar fi să ne gândim doar la mizeriile care s-au întâmplat în România în ultima lună tot ni se ridică părul de pe ceafă. Beizadea drogată care ucide 2 tineri într-un mod absolut îngrozitor, dar nu înainte de a fi oprit de poliție de 2 ori și lăsat liber ca o floricică. Stație GPL care funcționa sub protecția autorităților locale dar fără avize de funcționare și care a făcut boom ucigând 2 oameni și rănind pompieri. Oameni murind în chinuri în timp ce sunt ignorați în spitale. Polițiști vânzând droguri.
Și nu în ultimă instanță, baron local prins când primea mită contravaloarea a două apartamente prin București (~250 000 euro ) dar pozând și el și familia lui în om onest și cinstit. Deși au o avere impresionantă pentru niște oameni care au lucrat doar la stat în ultimii ~30 de ani.

Și nu vă faceți iluzii, chestiile astea întâmplate acum nu sunt doar niște accidente izolate, nu am avut noi o lună mai nefastă. Sunt consecința firească a celor 34 de ani de Românie păstorită de neocomuniștii din PSD.

Și asta este o temă care-i deranjează foarte mult și nu le convine să o audă, deși este adevărul curat. Faptul că în ultimii 34 de ani PSD în toate formele lui (FSN,FDSN,PDSR,USL), a fost și ESTE principalul partid politic din România. Exceptând alegerile din 1996 când CDR a câștigat alegerile iar PSD a fost pe locul 2, toate celelalte alegeri parlamentare au fost câștigate de PSD, find astfel partidul cu cele mai multe locuri în parlament în 30 din cei ultimii 34 de ani.  Având majoritate parlamentară pot propune sau trece legi sau măcar le pot discuta în comisiile parlamentare, pot ține în șah un guvern de coaliție prin moțiuni de cenzură, practic au cea mai mare putere de decizie, România fiind în esență o republică parlamentară (rolul președintelui în această republică semi-prezidențială este extrem de limitat).

Cu alte cuvinte au avut absolut TOATE pârghiile necesare pentru a construi ceva în țara asta dar au ales s-o transforme într-o feudă proprii din care să poată fura după bunul plac.

Sau poate, în loc de alegerile parlamentare este cazul să discutăm de alegerile locale. Unde situația stă aproape la fel, PSD fiind partidul cu cele mai multe voturi primite în 26 din ultimii 34 de ani ( excepțiile fiind 1996 și 2008 când au fost pe locul 2). Dar de asemenea, sunt partidul care nu a pierdut controlul unor județe din țară în ultimii 34 de ani având majoritate în consiliile județene. Coincidența (bineînțeles) face ca acele județe să fie și printre cele mai sărace din țară, lipsite de investiții. Și tot coincidența face ca majoritatea locuitorilor cu putere de muncă din acele județe să caute o viață mai bună în afara țării. Pentru că da, una din urmările faptului că PSD a “păstorit” în ultimii 34 de ani țara asta, este că avem un loc fruntaș și la numărul de emigranți pentru o țară neaflată într-un conflict armat.

Și toate chestiile astea duc în timp la probleme de genul celor pe care le-am văzut în ultima vreme. O corupție scapată efectiv de sub control, instituțiile statului care ar trebui să fie în slujba cetățenilor sunt folosite doar pentru beneficiul celor aflați la putere, fiecare se descurcă cum poate. Fie plecând în afară, fie resemnându-se și închizându-se în bula proprie aici. Bineînțeles, asta până în momentul în care bula aia fragilă se sparge și dezastrul te prinde din urmă, ca între două tiruri pe autostradă.

Dacă stai un pic și conștientizezi cam care e imaginea de ansamblu în țară, te apucă depresia instant. Ai fi zis că opinia publică o să facă scandal având în vedere că în luna în care guvernul se pregătește iar să modifice codul fiscal mărind taxele și impozitele, un reprezentant al partidului aflat la guvernare e prins cu o mită atât de mare. Dar nu, suntem deja amorțiți și resemnați majoritatea dintre noi. Și tot cei mai mulți dintre noi au realizat că impozitele alea nu-s decât o taxă de protecție pe care o plătim unei mafii. De pe urma lor nu beneficiază decât de faptul că, din când în când, oamenii mafiei îi mai lasă și pe ei să comită mici infracțiuni. Tu, votantul Gigel ai voie să mergi cu mașina pe linia de tramvai iar eu, deputatul Buzatu am voie să iau mită 250 000 de eură. E un schimb echitabil, nu-i așa ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *