N-au trecut 2-3 ore de când am terminat de scris povestea despre observarea alegerilor de ieri când am dat de un articol pe digi24 despre cazul doctorului Burnei. Dacă trăiți într-o bulă și nu aveți habar despre cine vorbesc o să vă fac un scurt rezumat al articolului scris de Luiza Vasiliu și al concluziilor în urma scandalului. Prof. doctor Burnei, prodecan la UMF și șef al Clinicii de chirurgie ortopedică pediatrică a spitalului Marie Curie a făcut experimente pe copii. Un soi de Mengele modern, o poveste cu oase tăiate prost, cu proteze neomologate cu operații inutile, cu fragmente de oase de copil găsite în frigiderul de acasă al doctorului și cu copii a căror viață a fost complet distrusă.

Eh, articolul de pe Digi24 are un final care aproape m-a făcut să-mi dau un facepalm dar noroc c-aveam tableta în brațe și n-am vrut să o stric pentru că DE ABIA am luat-o de la emag.

Deşi acuzaţiile procurorilor în legătură cu practicile medicului sunt dintre cele mai grave, oamenii continuă să vină la uşa cabinetului său.

Îi și vad pe oamenii ăia apărându-l pe săracul doctor. “Ce dacă a luat nițel mai mult din oase, a și pus ceva la loc, ceramică din aia bună, porțelan chinezesc” Sau “domnul doctor e de-al nostru, iubește copiii, mai are niște bucăți și prin frigider”.

Adevărul trist e că n-avem nici o șansă ca specie să mai evoluăm cu asemenea reprezentanți. Să fim mulțumiți că am prins apexul tehnologic al umanității.