Orange revisited

Profund ofticat pe treaba cu reteaua orange-ului la pamant am cautat contractul abonamentului meu (semnat chiar de mine cu manutzele astea doua cu care tastez acum).

Se pare ca la momentul respectiv m-am uitat mai mult in ochii tipei de la Orange shop decat la contract. Prevederile contractului m-au lasat pe spate. Sa amintesc de cele mai interesante.

1. Cica daca eu imi iau un telefon din banii mei proprii si personali dintr-o alta sursa si el nu functioneaza cum trebuie pe Orange din varii motive Orange NU este de vina. Oarecum normal, toata lumea apare cu terminale furate/luate de prin afara si decodate pe genunchi la noi si n-ar trebui sa fie de vina Orange-ul pentru treaba asta. Dar, de exemplu, am patit-o cu telefon 3g cumparat nou-nout din magazin si in Orange a inceput sa faca figuri cand il foloseam pe abonament normal, fara servicii 3g (la inceputurile 3g-ului lor). Prima intrebare pe care-o puneau baietii la telefon era “Aveti telefon compatibil 3g ? L-ati luat de la noi ?” Daca raspundeam “Nu” deja spuneau ca n-au cum sa ma ajute pentru ca problema e de la telefonul meu. Dupa aia am aflat ca aceeasi problema au patit-o si altii cu telefoane cumparate chiar din Orange shop.

2. Alta prevedere interesanta este cea referitoare la modul in care una din parti poate rezilia contractul. Sunt vreo 4-5 alineate din care reiese mai mult sau mai putin clar ca Orange poate sa rezilieze contractul fara nici o notificare prealabila si fara nici un fel de despagubire iar eu, ca client, nu pot sa-l reziliez decat daca dau coltul. Deci… “Excellent time to become a missing person”.

3. Ultima, dar nu cea din urma, este paragraful care se refera la “cazurile de forta majora” care afecteaza functionalitatea retelei. Evident ca s-au blindat baietii si aici si nu-s ei raspunzatori pentru treaba asta. Indiferent cate neplaceri mi-au adus mie prin nefunctionalitatea serviciului.

Pana acum 6-7 luni eram utilizator de cartela Pre-Pay. Nu-mi placea ideea de a fi obligat sa dau bani lunar pentru un abonament de telefon. Dupa ce m-am obisnuit sa dau bani lunar platind ratele la notebook am zis ca poate am si anumite avantaje daca imi iau abonament pe telefonul mobil (macar ca pot sa-i injur pe astia cand nu-mi merge ceva). Wrong ! Se pare ca nu pot. Macar un pic de reclama negativa sa le fac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *