Deja s-au format adevărate tabere de susținători și adversari ai lui Băsescu. Contrar “credinței” generale a celor care se uită mai mult pe Antena 1,2,3, susținătorii nu sunt nici mineri, nici golani, nici steliști ci, într-o mare majoritate, tineri cu studii superioare indignați în principal de ceea ce a făcut parlamentul. În această “masă de manevră” cum le place unora să zică, mă aflu și eu. Nu-l susțin pe Băsescu pentru că-mi place fața lui sau că mi se pare amuzant când bea un pahar de vin și se urcă la volan sau când îl mai scoate și pe Becali în oraș.

Sunt împotriva deciziei parlamentului de a suspenda un președinte atunci când acesta n-a făcut decât să avertizeze guvernul să-și facă treaba. Decizia parlamentului și ulterior a guvernului de a schimba un ministru al Justiției (primul ministru fără culoare politică) din cauză că începuse să facă curățenie într-o ogradă plină de gunoaie, la care se adună și decizia de a suspenda un președinte ALTFEL decât Iliescu (cu tot roiul de baroni și baronași pripășiți în poala lui de politician “sărac dar cinstit”) și tăcutul și retrasul Constantinescu.

Mie mi se pare evidentă intenția lor de a se debarasa de un personaj incomod. Modul în care-i făcută toată treaba demonstrează chestia asta. Populația se îndobitocește prin prelucrare în fața televizoarelor. Un pic de “Băsescu e un bețiv” în fiecare zi ajută. Încă un pic de “Flota”, un pic de “Băsescu e un scandalagiu” după faza cu bilețelul. Rețeta e simplă. Deși Tăriceanu scrie un bilețel prin care se demonstrează intenția lui de a se amesteca în justiție, televiziunile nu marșează pe subiectul ăsta. E mai important faptul că “Băsescu nu dorește stabilitate politică” și că “își caută permanent un partener de ceartă”.

Treabă observată pe viu și zilele astea. Pe Gușă l-au “atacat minerii chemați de Băsescu la București cu autocarele”. “Cei din Piața Universității sunt membrii de partid și au fost aduși acolo special”.  “Cei din Piața Universității au devenit violenți și l-au bătut pe Gușă”. Astea-s numai o parte din căcaturile debitate de Antena 3, Pro TV și alte televiziuni cu legături în PSD,PNL,PC.  Gușă și-a căutat-o și am ajuns să cred c-a făcut-o special numai din cauza a ce a reușit să debiteze după aia. La asta se mai adaugă scenele în care râde ca prostul și în care se văd “agresorii”, o armată formată din 2 băbuțe și un moșuleț cu șapcă.

Oamenii din Piață erau studenți în marea lor majoritate. Sau în general tineri. Am fost unul din cei care a promovat mitingul pe YM, am fost unul din cei care a fost revoltat de ceea ce se întâmpla în parlament (mai puțin la discursul lui Vadim unde a devenit clară problema psihică) și am fost gata să ies în momentul ăla în stradă fără să fie nevoie de altcineva să mă agite. Dacă după 17 ani de la Revoluție nu e încă toată lumea convinsă ce cloacă e parlamentul și au admirat chestia asta atunci poate că ne mai merităm încă pe atât.

Fac 28 de ani anul ăsta. Nu am încă un copil. În afara faptului că fac ceea ce-mi place n-am realizat foarte multe lucruri până acum. Vreau să simt că lucrurile încep să meargă mai bine. Vreau să ma simt în siguranță ca cetățean în propria mea țară, vreau să fiu tratat ca orice alt cetățean de către instutițiile statului plătite din impozitele mele,  vreau să am libertatea de a spune și a gândi absolut orice-mi trece prin cap, vreau să știu în orice moment ce fac cei pe care eu i-am ales cu funcția lor și vreau să știu că părerea mea și a celor care gândesc la fel ca mine este luată în seamă de ei (indiferent că ei se numesc Băsescu sau Tăriceanu sau Stolojan sau Geoana sau Iliescu).

Ä‚sta-i și motivul pentru care am pornit site-ul pro-basescu.org. Nu m-a plătit nimeni s-o fac. La fel ca și blogul meu este un site fără nici o legătură cu locurile de unde căștig bani sau unde lucrez.  Am luat domeniul într-un impuls de moment (nici nu l-am plătit încă) și cu ajutorul lui Orădeanul am ridicat site-ul. Nu se vrea un site de campanie ci doar un site de susținere. Nu vom pune reclame pe el, nu vom încerca să câștigăm ceva de pe urma lui. Nici n-am vrut să fim singuri. Am făcut apel la oricine ar vrea să scrie pe tema asta. Am postat părerile altora acolo. Comentariile au fost și vor fi libere (în limita bunului simț). Pro-Băsescu pentru că suntem Anti-Ei în momentul de față. Și alternativa (încă) nu există…