Se dau 2 companii de hosting din România.

Una ultra-lăudată (Romarg) și una mai puțin cunoscută (IntoVPS). Nu compar serviciile ci doar modul în care au tratat un tichet deschis la ei.

La Romarg am deschis un tichet pe 27 martie legat de un domeniu .net căruia vroiam să-i modific nameserverele și scriptul/API-ul lor a dat erori. Pare o operație banală modificarea unor nameservere. Ei, nici până în ziua de azi tichetul nu e rezolvat.

La cei de la IntoVPS am apelat pentru că am un VPS la ei cu 2 adrese IP, ambele adrese respinse de yahoo atunci când încerc să trimit mail-uri către adrese @yahoo.com. Am ceva experiență vis-a-vis de problemele pe care le face yahoo și am mai încercat și în trecut (și de data asta chiar) să discut cu cineva de la suport de la ei ca să pot trimite mail-uri de pe IP-urile mele. Nu am rezolvat așa că, în disperare de cauză, am apelat la cei de la hosting.

Nu au trecut 2 minute și mi-au rezolvat tichetul schimbându-mi una din adresele IP cu o adresă de pe care puteam trimite mail-uri fără probleme. 2 minute, duminică seara. Mi se pare impresionant și zic “jos pălăria”.