Termeni tehnici

Câteodată nu mă pot abține și folosesc termeni “tehnici” ca “s-a futut” sau “s-a belit” în fața unor clienți respectabili. Mă liniștesc cu gândul că, măcar așa, înțeleg. E totuși un mod concis de-a spune “din cauza întreruperilor repetate de curent și datorită faptului că nu exista un UPS, placii de bază i-au cam sărit 3 condensatori în aer”.

2 Comments Termeni tehnici

 1. nexus

  Suna urat si necivilizat, dar esti sigur ca pricepe. Daca ii faci o descriere demna de un inginer electronist vei observa o privire blanda, blajina, intelegatoare, bovina sau cum vrei sa o numeste care te va determina sa spui ca “s-a futut”. :))
  Eu sunt in cautare de un regulator de turatie Zalman (Fan Mate 2 – ca atat am nevoie) si azi am trecut pe la mai multe magazine, am dat mai multe telefoane etc.
  La un magazin Ultra Pro intreb de asa ceva, observ o privire care arata chinurile prin care trecea neuronul si dupa vreo 5 sec imi spune ca nu exista asa ceva. Completeaza si ca “astea vin numai cu ventilatoare”.
  La telefon dat la Diverta ma intreaba daca e joc…
  Deci descrierile “simple, din popor” sunt cele mai bune, indiferent de vocabularul folosit.

  Reply
 2. Znuff

  Condesatorii se pun la loc :P Fileserveru’ meu rulează pe o placă de bază cu condesatorii schimbați :-)
  Și are și uptime-uri de 2-3 luni până ce renel se hotărăște să oprească curentul mai mult de 20 de minute, ca deh, cât să țină un UPS?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *