stupid me

Disclaimer: Acest post conține cuvinte care pot fi considerate obscene pentru domnișoare (mai ales azi).

M-am chinuit ca fraierul azi vreo oră ca să fac un NAT pe un router Cisco. Am luat o mică țeapă pentru că adresa spre exterior era o adresa privată (192.168.1.x) iar clasa de IP-uri folosite în interior era publică. Aveam nevoie de NAT pentru că, momentan, nu ne routează providerul clasa noastră publică. Am pus nat inside si nat outside pe interfețe ok dar, când am făcut plaja de adrese pentru NAT (nat pool), în loc sa pun IP-u extern (192.168.1.x) l-am pus pe cel intern. Ei și m-am chinuit după aia o grămadă să încerc să-mi dau seama de ce nu merge. Am luat configul ăla liniei cu linie (dar evident tot nu mi-a sărit în ochi faza cu nat pool). Mă așteptam să fi pierdut ceva din vedere sau să fie din cauza unei reguli aiurea din ACL.

După ce mi-am făcut o grămadă de draci pe tema asta, am ieșit să iau o cafea. Și cum sorbeam din ea cu configul în față mi-a sărit în ochi fix linia aia. Mi-am ars singur 2 palme peste ceafă și am făcut șandramaua.

P.S. În timpul ăsta am ignorat prezențele feminine de prin jur. Nu de alta da’ nu mă așteptam să ajung azi acolo și nu am pregătit nimic cu ațe alb-roșii.

5 Comments stupid me

 1. nexus

  Fiind in Politehnica sper ca nu se vor organiza intr-o potera sa te “vanzeze” pentru aceasta mica “scapare”… :))

  Reply
 2. required_name

  Io am patit o faza d-asta cu “stupid me” la o simulare pt examu de certificare. Era un setup cu 4 routere si trebuia sa vezi di ce nu mere. Dupa ce am identificat router-u si am dat un debug, am vazut ca-i ceva bai cu hello messages. Mie of course ca primu lucru care mi-o sarit in cap or fost hello timers si desi erau la fel in ambele parti, io cautam comanda cu care sa le schimb. Asta vreo juma de ora. :)) Juma de ora in care nu mi-o trecut prin cap sa ma uit la ip-urile configurate pe interfetele folosite la conectarea nodurile. :D

  Reply
 3. Eros

  Cuvintele obscene unde sunt? De ce ma dezamagesti si sctii asa de curat? :p

  Observ ca “spam protection-ul” tau cam de fiecare data imi cere sa bag un 11… E o coincidenta? sau are o bubitza la script?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *