Win 7 Final

După o săptămână crâncenă, muncită pe brânci prin poli, cu certuri (am luat nițel de gât un electrician, angajat al UPB după ce-a început să mă înjure), cu diverse probleme și cu încă multe zile de tras (noroc că plec în concediu), m-am relaxat aseara/azi-noapte/azi  cu instalarea Windows 7 Professional, versiunea finală (thanks to MSDN AA).

Aveam emoții rulând o versiune RC și am preferat să trec pe ceva final sperând că voi evita eventualele probleme. Big mistake. Pe versiunea mea de Windows 7 ( RC build 7127) aveam instalat Kaspersky Internet Security 2009. Care mergea foarte bine. Excelent chiar. Pe versiunea finală Pro, pixu. Nu poate porni serviciul din motive de incompatibilitate. Pe versiunea RC mi s-au instalat toate driverele din prima (inclusiv video). Pe Pro am fost nevoit să caut un driver vechi de pe Lenovo pentru Quadro NVS 140M și-a trebuit să-l rulez în compatibility mode (Vista SP2). Și tot așa.

Nici nu știu pe cine să înjur. Pe Microsoft sau pe cei care ar fi trebuit să dezvolte drivere și aplicații compatibile (că doar au avut la dispoziție versiuni RC de ceva vreme). Deocamdată mă înjur pe mine c-am fost fraier.

9 Comments Win 7 Final

 1. faithless_soul

  E ciudat ce zici: eu rulez in momentul acesta Windows 7 Ultimate, built-ul RTM (7600) luat de pe torrente si imi functioneaza aplicatiile mentionate:
  – Kaspersky Internet Security, preview-ul pentru Win7 merge impecabil
  – am tot un laptop Thinkpad cu placa video nVidia Quadro NVS 140M si mi-a gasit driverul fara probleme

  Sa fie diferente asa mari intre Pro si Ultimate?

  Reply
 2. nexus

  Damn… Si azi tocmai ma intrebam daca sa il incerc sau nu.
  Speram sa nu inceapa iar povestea “traditionala” cu “sa mai astept cateva luni pana apar drivere”, extinsa la mai toate programele de fapt.
  Poate se rezolva mai repede de data asta…
  De curiozitate – cum de folosesti Kasperky? Eu cu partea de antivirus am avut o “intalnire” scurta acum vreun an din ce retin. A durat vreo 30 minute…

  Reply
 3. Meekuu

  Am Win 7 Pro, final, luat de pe MSDN AA, cu cheie, activat, absolut legal. Și am pățit tot ce-am zis mai sus.

  Am preferat varianta legală tocmai pentru a evita tesla-n ouă.

  Reply
 4. bogd

  Sa nu uitam de Acronis TrueImage – si el mergea prin 7100, si nu mai mergea in 7237 :)

  Se pare ca de la primele build-uri si pana la RTM cei de la MS au fost foarte ocupati sa marcheze aplicatiile ca “incompatibile” :)

  Reply
 5. Meekuu

  Si mai nou si un Huawei E220 care funcționa aproape perfect pe Win 7 RC 7127 si care este complet neinstalabil pe Win 7 Pro final.

  Lista continua…

  Reply
 6. Kink

  Am avut surpiza ca RC-ul Ultimate sa imi consume imediat dupa instalare nu mai mult de 500MB si dupa ce am primit 7 Pro-ul sa ma trezesc ca imi manca cel putin dublu (ajunsesem sa pierd ~2GB din ram pe instalarea de 64bit doar cu OS-ul).
  Cred ca si W7 se va molipsi de aceleasi probleme ale Vista. Dezamagitor, pentru ca speram sa sar peste varianta intermediara, XP 64bit.
  Dar, dupa cum experienta ne-a invatat – mai bine astept primul SP pentru W7 si apoi poate il iau in calcul.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *