Forum – Networking

De ceva vreme dețin domeniul clubcisco.ro. Prima/primele versiuni ale acestui blog au purtat în coadă domeniul clubcisco.ro. Domeniul principal a plecat de la o idee/discuție avută cu ceva ani în urmă de-a creea o comunitate cât mai deschisă în jurul instructorilor de la Academia Cisco – UPB.

Între timp a curs multă apă pe Dâmbovița, s-au mai schimbat și oamenii și opiniile lor și ideea a fost abandonată parțial într-un sertar. Una din promisiunile pe care mi le-am făcut la începutul acestui an a fost că voi încercă să aduc la lumină proiectul ClubCisco. Și-l aduc în forma asta, pentru că, o perioadă cel puțin, mă voi ocupa de el singur. Un forum de “rețeliști”, un forum unde oamenii tehnici pot cere un sfat (și stați liniștiți, vor exista persoane capabile să ofere sfaturi, nu vă bazați numai pe mine), un forum unde se pot discuta și alte subiecte, un forum unde oamenii din exterior pot lua un prim contact cu (o parte cel puțin) instructorii unei Academii Cisco. Chiar dacă în perioada asta sunt prinși cu începutul unui nou semestru, vor exista oameni dispuși să dea o mână de ajutor.

De ce în formatul unui forum și nu un portal. Pentru că nu am nici timpul nici exercițiul necesar de-a crea un portal care să facă față “criticilor”. În plus, formatul de forum mi se pare cel mai potrivit scopului meu.

Încă mai este de lucru pe ici pe colo, încă mai trebuie cizelat, urmărit, încă nu are moderatori sau administratori dar am mers pe ideea “If you build it, they will come” ca să parafrazez (nițel mai la plural) un film cunoscut. Prin urmare, vă aștept. Astfel voi fi și forțat de împrejurări să “mențin” proiectul.

10 Comments Forum – Networking

 1. theheartcollector

  Bună idee! Îmi voi face și eu cont, chiar dacă în ultima vreme n-am mai avut contact cu rețelistica… :(

  Reply
 2. theheartcollector

  “Your password must contain a mix of upper and lower case letters, as well as digits.” – Paranoic mai ești. E doar un forum :P Mai e și https pe deasupra :))

  Reply
 3. Meekuu

  După ce-am văzut parole în stilul 1234 într-o întreagă instituție am zis că n-ar fi frumos să permit treaba asta chiar pe propriile jucării. În plus ar fi rușine și pentru mine dacă cineva mi-ar spama forumul pentru că n-am fost în stare să forțez o politică de parole decentă.

  Cât despre https, versiunea smf folosită nu are încă un plugin de secure login (https doar la login/transmiterea parolei). Prin urmare am preferat să-l pun pe tot pe https (cel puțin pentru moment) ca best practice. Eu personal prefer să nu-mi trimit niciodată parolele în clar, mai ales când sunt în rețele cât de cât publice. În altă ordine de idei certificatul este startssl, este recunoscut de browsere, nu vă frec cu self-signed sau altele.

  Reply
 4. theheartcollector

  Mi-ai zis-o, da’ am replică :D Se dă una bucată angajat la o firmă renumită de securitate care știu sigur că folosește data nașterii ca parolă. Din moment ce ei sunt experții, mă întreb și eu de ce să fim mai catolici decât Papa? :P

  Reply
 5. adi003

  Propun inca o sectiune :)

  Jobs in IT

  cei care lucreaza in it prin firmele din romania pot strecura un cv sub nasul sefului. :)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *