Un apel către societate

Vă rog, vă implor să vă rupeți 10 minute din munca voastră de roboței triști ai societății capitaliste și să ascultați apelul disperat al unui om care încearcă să schimbe în bine societatea în care trăim. Omul a început temeinic cu o fundație deschisă cu bani împrumutați. Dar poate voi îl cunoașteți mai bine din postura de frate al sorei lui. Cum, nu știți cine-i sora lui ? Este fata care a fost dată afară din bacalaureat și care-a stârnit un mic scandal național. Omul ăsta, fratele surorii lui, s-a bătut peste tot cu morile de vânt încercând s-o apere.

Acum împlinește 27 de ani și are nevoie de ajutor. A postat pe interneț o listă de chestiuni arzătoare pe care ar vrea să le primească drept cadou. Lista începe timid c-o cerere pentru donație sau sponsorizare și se încheie mai puțin timid cu o cerere pentru o locuință în București (cado’, bineînțeles). Haideți, nu fiți răi și nu-l judecați pentru că nu vrea să muncească și să câștige bani. Doar v-am spus că are chestii mai importante de făcut. Sunteți doar invidioși și vă va părea rău atunci când el va fi mai cunoscut decât Stallman. N-o spun eu, o spune chiar el :

Dacă înțelegeți cât de importantă este activitatea mea, pentru Ceata și
pentru societate, vă rog să mă contactați dacă aveți spațiu (chiar și
doar pentru o saltea gonflabilă) sau aveți cunoștințe care locuiesc în

București și mă pot primi câte o săptămână.

 

Ah, în cazul în care dispare lista aia, aveți și un screenshot aici :

21 Comments Un apel către societate

 1. Andrei Crivăț

  Magazinul meu virtual care vinde și promovează doar tehnologii etice, Tehnoetic.com, încă are un singur produs

  asta e o idee. magazinul care vinde un singur produs.

  Reply
  1. Daniel Petre

   Salut Andrei, eu am cumpărat adaptorul wireless, e foarte ok, are două antenuțe încorporate, e detectat fără probleme chiar și de Parabola GNU/Linux, deci jucăria n-are cusur. Chiar dacă e o clonă a unei alte chinezării foarte ok. Deci practic are doar eticheta mini magazinului lipită pe dispozitivul importat. Și e prea scump pentru că există dispozitive similare la noi bazate tot pe chipset Atheros MULT mai ieftine.
   Problema nu e numele Ceata sau ideile și scopul fundației respective ci persoana care o conduce.

 2. Kay

  Pai stii cum, nu-i prost cine cere, e prost cine da. Omul e liber sa ceara si tatuaje, si apartament in Bucuresti, si masa de doua persoane, etc. etc. Ce-ar fi cu adevarat dubios si bizar ar fi sa se gaseasca cineva sa-i chiar ofere toate astea for free :)

  Reply
 3. Vudu

  Pe Tibi “Stallman” Turbureanu l-am intalnit in cadrul unui laborator de USO, in anul 1 la ACS. Cu totii ne-am dat seama ca e un imbecil cand l-a ridicat in picioare pe un coleg si l-a pus sa spuna o poveste tuturor.

  Reply
 4. Sabotor

  Cam lunga lista cu dorinte in conditiile in care la 27 de ani nu-i in stare sa-si castige painea zilnica. Mi-l si inchipui intr-un car tras de boi, intreband daca-s muieti posmagii. In ma-sa, cred ca asta e cel mai mare fail: sa ai 27 de ani si sa te caciulesti pe interneţ pentru o bere si-o mancare in oras.

  Reply
  1. Radu

   Claudiu, vezi că după aia o să ai nevoie sa faci wishlist-uri pe internet ca sa poți bea o bere sau dormi noaptea pe undeva.

 5. SagittariuS

  Să determine cineva dacă e trollaj din partea lui sau omu’ cere pe bune, ca să ştiu dacă mă apuc de scris pe temă. :))

  Slabe şanse să fie trollaj totuşi, omu’ e fondatoru’ Fundaţiei Ceata. Fundaţie care are un proiect intitulat … “Copierea nu e furt”. Herp.

  Reply
 6. Malin

  Nu stiu zau de ce-i bagati in seama pe toti ratatii astia. In loc sa-i ignorati si sa dispara ii promovati si ajungeti sa le faceti un bine la fel cum face Maruta la TV tuturor scursurilor.

  Reply
 7. AiBiEmCeva

  Bai asta e de toata coma. Adica cum basca lu` Manole sa ai 27 de ani si sa te milogesti pe internetz de beri, papic, masa si tatuaje. Doamne fereste sa ajunga asta politician ca il trag in tzeapa cu mana mea.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *